Docenten

Henriette Yland

Moeder van 2 zoons, eigenaresse van YogaLotus en sinds 1997 yogadocente. "Yoga maakt me een gelukkiger en stabieler mens. Ik geef Hatha-yoga, zwangerschapsyoga, Critical Alignment yoga, Mindfulness-yoga, Restorative yoga en Stembevrijding. (lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)".

Regelmatig gebruikt Henriette stemoefeningen in haar yogalessen omdat in de keel vaak (emotionele) blokkades zitten. (Brok in de keel.) Ze werkt vanuit hartelijkheid, respect en liefde voor iedereen. Je bent altijd welkom voor advies als je een vraag hebt of ergens mee zit. Humor is belangrijk voor haar. In haar leven en in haar lessen. Het leven wordt al gauw te serieus en daarbij: lachten maakt het hormoon endorfine in je lichaam vrij waardoor je je prettig voelt. Door yoga leer je anders te voelen en te kijken. Je leert toeschouwer te zijn en identificeert je niet meer met je gedachten en emoties over de situatie.

Opleidingen

Mirjam van Gastel

Ik ben getrouwd met Erik en heb 4 kinderen. Met onze 2 honden, de Corgies  zijn we veel in de natuur te zien.

Als maatschappelijk werker werk ik al jarenlang in de ouderenzorg. Een leuke en afwisselende baan waarin ik veel van mijn persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zelfs Yoga lessen kwijt kan.

Op mijn tocht naar zingeving en spiritualiteit kwam ik o.a. via metamorfose massage, voetreflex massage, Reiki, intuïtieve ontwikkeling en mindfulness uit bij Yoga. Na eerst ruim 20 jaar lessen te hebben genoten van verschillende docenten ben ik de opleiding gaan doen bij Samyama. “nooit te oud om te leren, toch”? In eerste instantie met als doel persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat ik les geven zo leuk en inspirerend vond was een verrassing voor me, ik krijg er energie van.

Yoga heeft mijn leven op veel vlakken verrijkt. Het helpt me keer op keer mijn balans te vinden in mijn dagelijks leven en me op een positieve manier met mezelf en mijn omgeving te verbinden. Dit wil ik in mijn lessen graag doorgeven aan anderen. Mijn stelling is Yoga is voor iedereen en voor elk lijf. Leeftijd speelt geen rol en de conditie waarin je lichaam zich nu verkeert is het perfecte startpunt.

Betty de Regt

Geeft bij YogaLotus Yin Yoga. Haar reis met yoga is al lang. Haar vader was yogaleraar, ze deed haar eerste asana’s al toen ze vier was. Ook toen ze haar opleiding tot danspedagoog deed waren asana’s en de zonnegroet haar favoriete warming up voor lessen en voorstellingen.

In 2009 kwam ze op een keerpunt in haar leven. Yoga hielp haar gegrond en in haar lichaam te blijven.  Ze vond Yogagarden vlak bij haar huis en daar is ze als cursiste en later als docente gebleven. Ze volgde, in eerste instantie, voor haar eigen verdieping 2 Yin yoga teacher trainingen bij Anat Geiger en ontdekte daarna hoe heerlijk ze het vond om les te geven. Ze is een super enthousiaste docente met grote kennis van lichaam en geest. Buiten Yogagarden en YogaLotus is ze een graag geziene docente en vaste invaller bij diverse sport- en yogascholen.

Betty zet zich in voor vluchtelingen op Lesbos waar ze een paar keer per jaar naar toe reist.

“Yoga heeft mij heel veel gebracht, dat is bijna niet in woorden te vatten. Yoga is wat mij betreft niet Alleen wat je op de mat doet, maar dagelijks in alles wat je doet aanwezig. De practice van het leven als mens!”

Marina van Alten doet sinds haar 17e  aan Yoga en de laatste 10 jaar intensiever. Van hieruit was het voor haar een logische stap om in 2014 de docentenopleiding te gaan doen bij Saswitha in Bilthoven. Marina heeft de hogerberoepsopleiding -en leraren opleiding verpleegkunde gedaan, de opleiding tot coach-counseler en is sinds 2000 werkzaam als adviseur, trainer en coach op een MBO school.
Na twee maal als vrijwillger in India te hebben gewerkt is ze zich meer gaan verdiepen in de Ayurveda en Yogafilosofie en heeft ze de modules Ayurvedische beginselen en Ayurvedische massage gevolgd. Marina beoefent mindfulness, bezoekt regelmatig zweethutten, en trekt zich graag terug in stilteweekenden. Marina is moeder van drie kinderen en net oma geworden 🙂  woont in Bussum en ook een beetje in Hellevoetsluis bij haar geliefde.

Yoga is voor mij meer een levenstijl geworden dan alleen het beoefenen van asanas (houdingen). Als hoog gevoelig persoon helpt de yoga me om weer terug te komen bij mezelf. Yoga helpt me veel beter te luisteren naar wat mijn lichaam aangeeft nodig te hebben, zowel aan rust als aan voeding. Maar Yoga is bijvoorbeeld ook een grote drijfkracht en steun geweest bij de bevalling van mijn drie kinderen. Je ontmoet in mij een creatief, optimistisch, vrijdenkend, praktisch, zorgzaam en luisterend persoon.

Renee Stroo - vd Velden

Yoga is voor mij al jarenlang iets vanzelfsprekends. Het hoort bij mijn leven. Zoals ik kan genieten van hardlopen in de natuur, van handwerken met een kop thee in het zonnetje thuis, zo geniet ik ook van yoga. Dat wil ik graag delen en uitdragen. Yoga gaat onder je huid zitten en ook in het dagelijks leven gaat het voor je werken.

In deze tijd van digitale onrust en de constante stroom van nieuws en informatie die van over de hele wereld op ons afkomt denk ik dat het belangrijk is om rust te vinden in je zelf.

Yoga kan helpen bij het vinden van die innerlijke rust. Maar omdat ik ook wel houd van fysieke uitdagingen past de Ashtanga yoga of de Vinyasa yoga goed bij mij. Ooit combineerde ik het met dagelijkse sportschoolbezoeken.
Dat is me nu, met een gezin met drie kinderen wat te veel. Maar ik beoefen zelf nog 2 a 3 keer in de week yoga en ben sinds kort ook weer begonnen met lesgeven bij Yogalotus.

Ik heb Ashtanga/Vinyasayoga op Bonaire geleerd volgens de traditie van Pathabi Jois en David Swenson Op Bonaire heb ik bijna acht jaar gewoond en yoga was toen nog niet zo populair als nu. Ik ben het altijd blijven doen. In Nederland kwam ik bij Henriette (YogaLotus) terecht. Eerst voor Power/Vinyasa yoga en daarna, bij alle drie de kinderen, voor zwangerschapsyoga.

De verschillende yogahoudingen vloeien aaneen door de vinyasas en je ademhaling helpt je in de flow te komen. Heerlijk! Kom je meedoen op vrijdagochtend?

Gusta Tavecchio

Gusta is Yoga en Pilates docente sinds 2004. Na drie jaar intensief yoga te hebben gevolgd vanwege rugklachten rolde ze naast haar studie Godsdienstwetenschappen in het lesgeven. Ze heeft een uitgebreid lesgeef verleden waarin ze voorheen naast yoga, ook andere vormen van lichaamsbeweging doceerde.

Na de geboorte van haar zoontjes heeft ze besloten zich te richten op haar passie, Yoga & Pilates. Haar vorm laat zich kenmerken door een combinatie van flow, kracht, dynamiek en souplesse. Ze doceert Hatha Yoga, Yoga Flow, Power Yoga, Hot Yoga, Peuter-, Kleuter- en Kinderyoga en Pilates I&II. Ze is leerling van Gert van Leeuwen, Critical Alignment Yoga (CAY). Daarnaast volgde Gusta haar Ground Control-PILATES® teacher trainingen bij Debbie Jenner.

Jacqueline Drogtrop

Sinds 2002 is yoga niet meer weg te denken uit mijn leven. Het verzorgen van yogalessen is mijn grote passie. In de afgelopen 15 jaar heb ik aan diverse doelgroepen les gegeven waaronder kinderen, tieners, volwassenen, zwangeren en ook aan langdurig/ernstig zieke mensen.

Naast het geven van yogalessen heb ik ook cursussen/workshops gegeven zoals chakrapsychologie, yoga retreats, ouder en kind yoga, module tieneryoga bij een yoga opleiding, buitenyoga.

Persoonlijk ervaar ik yoga als een spirituele weg waarin ik streef naar Santosha, hetgeen tevredenheid in het sanskriet betekent. Zoals de Dalai Lama zegt: “tevredenheid is de weg naar geluk”.

Santosha is ook altijd mijn motto voor de yogalessen die ik verzorg waarbij de innige verbinding tussen je lichaam en je geest de basis is om een gevoel van eenheid te ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat je vanuit het gevoel van eenwording een kwaliteit van het leven aanboort van waaruit geluk, liefde en succes kan opbloeien en ons de kracht van leven kan geven

Zo zijn mijn Yin Yoga lessen ontspannend en zacht, kan een Hatha Yoga les intensief en afwisselend zijn, maar ook rustig en meditatief. Ik vind het fijn als mijn lessen ook enkele verrassende oefeningen bevat waardoor geen les hetzelfde is.

Opleiding:

Saswitha: 4-jarige Hatha Yoga Opleiding met als specialisatie: zwangerschapsyoga.

Yin Yoga: specialisatie bij Skadi van Paasschen.

 

Vincent Lauffer

Dagelijks bestaan: vader van 2 kinderen, getrouwd met een yogini. Dagelijks werk: voormalig militair arts en arts-docent voor medics van special forces Defensie. Dagelijkse oefening: sport(klimmen), yoga en yoga les geven. Ik geef vooral yoga aan militairen op het moment. Yoga wordt steeds meer gemeengoed voor deze groep, in een organisatie waar je het misschien niet verwacht. Keer op keer word ik aangenaam verrast hoe positief militairen, en zeker ook de special forces, yoga beoefening ervaren. Intentie voor het lesgeven: het ervaren van de volle breedte en diepte van yoga beoefening. Ik vind dat yoga beoefening niet soft hoeft te zijn, de uitdaging mag zeker opgezocht worden! Echte groei op alle vlakken is mogelijk.

Katja Toom

Rozenkrans yoga 

Yoga wordt van oudsher verbonden met het hindoeïsme en het boeddhisme maar is geen religie. Als christen wil ik een verbinding maken tussen yoga en het christendom. Hieruit is rozenkrans yoga ontstaan. Bij rozenkrans yoga starten we met een rozenkrans tientje om naar binnen te keren en de verbinding met het Goddelijk bewustzijn te maken. Daarna doen we oefeningen uit de hatha yoga. De Savasana (ontspanning) wordt beëindigd met een voorgelezen gebed of gedicht.

Als westerse vrouw ben ik protestants christelijk opgevoed. Het geloof is voor mij licht en liefde. Geloven gaat om vrede, om verzoening, om aanvaarding, om licht, om vrijheid, om liefde. De yoga asana (yogahoudingen) helpen ons lichaam licht te worden, zodat we ons pad kunnen leven. Rozenkrans yoga zie ik daarom als een ideale combinatie van geloof en yoga.

Als logopedist werk ik al meer dan 25 jaar met adem, stem en yoga. Als pedagoog, energetische therapeut en moeder,  zoek ik het licht naast de schaduwkanten. Voor mij zijn yoga en meditatie een way of life.  Ik geniet dat ik yoga les mag geven  en doe het met enthousiasme en een lach. 

Ik nodig je van harte uit!

Katja Toom

 

Walid Amar 

Walid is vader van een dochter van 5. Is Ashtanga yoga-, Pilates- en dansdocent. Hij geeft krachtig en liefdevol les en heeft enorm veel humor.

"End or start your day with yoga
Breathing is a sign of life
Heart beat is the soul
Crossing challenges will bring the smile on your face
Let’s find out where our limits to be able to cross it
through building up strength and balance
With power and determination believe me you will get there". Walid