Docenten

Henriette Yland

Moeder van 2 zoons, eigenaresse van YogaLotus en sinds 1997 yogadocente. “Yoga maakt me een gelukkiger en stabieler mens. Ik geef Hatha-yoga, zwangerschapsyoga, Critical Alignment yoga, Mindfulness-yoga, Restorative yoga en Stembevrijding. (lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)”.

Regelmatig gebruikt Henriette stemoefeningen in haar yogalessen omdat in de keel vaak (emotionele) blokkades zitten. (Brok in de keel.) Ze werkt vanuit hartelijkheid, respect en liefde voor iedereen. Je bent altijd welkom voor advies als je een vraag hebt of ergens mee zit. Humor is belangrijk voor haar. In haar leven en in haar lessen. Het leven wordt al gauw te serieus en daarbij: lachten maakt het hormoon endorfine in je lichaam vrij waardoor je je prettig voelt. Door yoga leer je anders te voelen en te kijken. Je leert toeschouwer te zijn en identificeert je niet meer met je gedachten en emoties over de situatie.

Opleidingen

Jacqueline Drogtrop

Sinds 2002 is yoga niet meer weg te denken uit mijn leven. Het verzorgen van yogalessen is mijn grote passie. In de afgelopen 15 jaar heb ik aan diverse doelgroepen les gegeven waaronder kinderen, tieners, volwassenen, zwangeren en ook aan langdurig/ernstig zieke mensen.

Naast het geven van yogalessen heb ik ook cursussen/workshops gegeven zoals chakrapsychologie, yoga retreats, ouder en kind yoga, module tieneryoga bij een yoga opleiding, buitenyoga.

Persoonlijk ervaar ik yoga als een spirituele weg waarin ik streef naar Santosha, hetgeen tevredenheid in het sanskriet betekent. Zoals de Dalai Lama zegt: “tevredenheid is de weg naar geluk”.

Santosha is ook altijd mijn motto voor de yogalessen die ik verzorg waarbij de innige verbinding tussen je lichaam en je geest de basis is om een gevoel van eenheid te ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat je vanuit het gevoel van eenwording een kwaliteit van het leven aanboort van waaruit geluk, liefde en succes kan opbloeien en ons de kracht van leven kan geven

Zo zijn mijn Yin Yoga lessen ontspannend en zacht, kan een Hatha Yoga les intensief en afwisselend zijn, maar ook rustig en meditatief. Ik vind het fijn als mijn lessen ook enkele verrassende oefeningen bevat waardoor geen les hetzelfde is.

Opleiding:

Saswitha: 4-jarige Hatha Yoga Opleiding met als specialisatie: zwangerschapsyoga.

Yin Yoga: specialisatie bij Skadi van Paasschen.

 

 

Gwendala Gosliga 

Hallo!

Ik heb een praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde www.lijfstijlstudio.nl. Daar begeleid ik mensen op het gebied van voeding en leefstijl. Maar door de jaren heen heb ik gemerkt dat te lang op dezelfde plek zitten voor mij niet werkt. Ik hou heel erg van in beweging zijn 🙂 letterlijk en figuurlijk.

Doordat ik zelf al jaren yoga beoefen, mediteer en sport wilde ik die componenten ook implementeren in mijn dagelijks werk. Yoga, Pilates en fitness combineer ik nu met voeding.

Waarom yin yoga? Yin yoga past perfect in een yang(actief) leven en geeft mij de juiste balans.

Door yoga en meditatie is mijn focus beter, ben ik meer in mijn kracht gaan staan en voel ik mijn lijf veel beter. De afgelopen jaren heb ik verschillende vormen van yoga beoefend: hatha, vinyasa en yin yoga. Yin yoga heeft een speciale plek in mijn hart.  Ik heb de opleiding daarvoor gevolgd bij AALO. Het heeft me een hele nieuwe houding naar mezelf toe laten ontwikkelen. Een houding van liefde en acceptatie. Dat het ok is wie ik ben en dat het ok is wat er nu is. Moge het jullie net zo veel blessings en inspiratie brengen als dat het mij heeft gebracht.

Wat kun je verwachten in de les?

De les is een combinatie van yogahoudingen, meditatie en zelfonderzoek. We dompelen onszelf in onze eigen open aandacht. Naar binnen, naar wie we echt zijn. Alle opgebouwde stress krijgt nu de kans ons lichaam en onze mind te verlaten.

Moge deze les jou assisteren op het pad van groei en heling, je aanmoedigen om het licht van jouw authentieke zelf te laten stralen in de wereld en moge deze les je van dienst zijn om liefde voor jezelf te cultiveren. Want je bent het waard!

Liefde en licht, Gwendala

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

“,”after_widget”:”<\/div>”,”before_title”:”

“,”after_title”:”<\/h3>”,”widget_id”:”widget-3-1-0″}}”>[/siteorigin_widget]

Renee Stroo – vd Velden

Yoga is voor mij al jarenlang iets vanzelfsprekends. Het hoort bij mijn leven. Zoals ik kan genieten van hardlopen in de natuur, van handwerken met een kop thee in het zonnetje thuis, zo geniet ik ook van yoga. Dat wil ik graag delen en uitdragen. Yoga gaat onder je huid zitten en ook in het dagelijks leven gaat het voor je werken.

In deze tijd van digitale onrust en de constante stroom van nieuws en informatie die van over de hele wereld op ons afkomt denk ik dat het belangrijk is om rust te vinden in je zelf.

Yoga kan helpen bij het vinden van die innerlijke rust. Maar omdat ik ook wel houd van fysieke uitdagingen past de Ashtanga yoga of de Vinyasa yoga goed bij mij. Ooit combineerde ik het met dagelijkse sportschoolbezoeken.
Dat is me nu, met een gezin met drie kinderen wat te veel. Maar ik beoefen zelf nog 2 a 3 keer in de week yoga en ben sinds kort ook weer begonnen met lesgeven bij Yogalotus.

Ik heb Ashtanga/Vinyasayoga op Bonaire geleerd volgens de traditie van Pathabi Jois en David Swenson Op Bonaire heb ik bijna acht jaar gewoond en yoga was toen nog niet zo populair als nu. Ik ben het altijd blijven doen. In Nederland kwam ik bij Henriette (YogaLotus) terecht. Eerst voor Power/Vinyasa yoga en daarna, bij alle drie de kinderen, voor zwangerschapsyoga.

De verschillende yogahoudingen vloeien aaneen door de vinyasas en je ademhaling helpt je in de flow te komen. Heerlijk! Kom je meedoen ?

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

“,”after_widget”:”<\/div>”,”before_title”:”

“,”after_title”:”<\/h3>”,”widget_id”:”widget-4-1-0″}}”>[/siteorigin_widget]

Minou van Ek

Sinds 1996 houd ik mij intensief bezig met yoga. Door de docentenopleiding bij Stichting Raja Yoga ’t Gooi in Bussum leerde ik de yogafilosofie kennen en hielpen de houdingen en meditatie-oefeningen mij om meer balans aan te brengen in mijn leven. Later heb ik nog een cursus Kinderyoga gevolgd bij Helen Purperhart van de Kinderyoga Academie in Almere en een gedeelte van de docentenopleiding bij Yogacentrum de Haan in Bussum. Sinds 2010 geef ik les bij Sportcentrum Femmefit in Naarden en nu bij Yogacentrum Lotus.

In de Hatha yoga lessen die ik geef, hoop ik het bewustzijn van het fysieke – en het energetische lichaam te helpen vergroten. Door de aandacht naar binnen te keren, kan spanning opgemerkt en gevoeld worden en met het uitademen losgelaten worden. Je hoeft daar niet lenig voor te zijn. Het lichaam wordt vanzelf soepeler en gezonder en de geest komt tot rust door de houdingen binnen de grenzen van je eigen kunnen uit te voeren. Daarbij is ieder lichaam anders. Presteren is niet nodig. Aandacht, liefde en zachtheid doen het werk.

Aanmelden voor haar lessen: minouvanek@gmail.com

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

“,”after_widget”:”<\/div>”,”before_title”:”

“,”after_title”:”<\/h3>”,”widget_id”:”widget-5-1-0″}}”>[/siteorigin_widget]

Babette van der Duin (Pilates docente)

“Change happens through movement”. Een uitspraak die zich letterlijk heeft bewezen bij mijn lessen. Vanuit oprechte betrokkenheid en enthousiasme begeleid ik anderen die om wat voor reden dan ook met pilates beginnen. Het is mooi om te ervaren dat mensen letterlijk steeds beter in hun lijf gaan zitten en daar in het dagelijks leven profijt van hebben.

De basis van mijn pilates opleiding is Stott Pilates. Een Canadese vorm die hoog aangeschreven staat. Maar daarnaast ben ik leer- en nieuwsgierig naar andere bewegingsvormen die aanverwant zijn.

Zo heb ik  een basis yoga docentenopleiding gedaan, een dans & yoga opleiding , de Amerikaanse Gockhale methode (Londen) gevolgd waarin een goede houding bij zitten centraal staat, en heb ik Yin Yoga basisopleiding gedaan. Ik volg graag nieuwe cursussen om m’n kennis te verbreden en te verdiepen. Momenteel ben ik gefascineerd door “fascia”en anatomie binnen pilates

De interactie, de groepsdynamiek, de fysieke en mentale ontwikkeling van elk individu, de humor en de energie maakt ’t bewegen en ’t lesgeven leuk en zinvol!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

“,”after_widget”:”<\/div>”,”before_title”:”

“,”after_title”:”<\/h3>”,”widget_id”:”widget-6-1-0″}}”>[/siteorigin_widget]

Siri Pisters

Is een spontane en enthousiaste vrouw van 29 en woont sinds kort met haar partner in Bussum. Ze heeft aan de Wageningen Universiteit voeding & gezondheid gestudeerd, een master in Development & Rural Innovation behaald en een advanced master aan de Radbout universiteit. Ze heeft in Finland en Portugal onderzoek gedaan naar transformatieve leerprocessen met mensen in ecologische woongemeenschappen. Een bezig bijtje dus. Mede door haar drukke leven zocht ze rust in yoga.

Siri:“Ruim tien jaar geleden begon ik aan mijn eerste echte yoga les. Sindsdien is yoga ieder jaar een belangrijkere plek in mijn leven gaan in nemen. Toen ik een jaar of zes geleden tegen mijn eigen grenzen aan liep, ben ik me intensiever gaan verdiepen in medidatie, yoga en zelf-compassie. Sindsdien ben ik werkelijk de diepte en kracht van yoga gaan ervaren. 

Na een aantal jaren Critical Alignment Yoga en zen-medidatie te hebben beoefend kwam ik in 2016 in aanraking met ‘Purna Yoga’ in Helsinki. Daar maakte ik kennis met de integrale kijk op yoga waarbinnen alignment based asana en meditatie gericht op het openen van het hart centraal staan en besloot ik op de uitnodiging in te gaan de Purna Yoga Teacher Training te volgen.’’

Siri’s lessen zijn dynamisch en gefocused op het creeren van ‘alignment’:

  • Focus op de opbouw van houdingen zodat je het maximale effect uit een houding haalt, je lichaam beschermd tegen blessures, de energie vrij kan stromen en je stabiliteit en kracht ervaart
  • Aandacht voor wat jouw lichaam nodig heeft in een houding en hoe jij je verder kunt ontwikkelingen in een houding: waar heb je baat bij ondersteuning, waar kun je je lichaam sterker maken en welke delen van je lichaam kunnen zich verder openen
  • Aandacht voor kalmeren, balanseren en versterken van het zenuwstelsel.

De lessen combineren korte dynamishe meditatie, flow, het verdiepen van individuele houdingen, opbouw van kracht en flexibiliteit en herstellende houdingen. Door vershillende opties te geven binnen een les kies je zelf voor een fysiek uitdagende les of een kalmere versie, zodat je altijd voldaan naar huis gaat.

Siri’s lessen zijn energiek, warm, aandachtig en er op gericht om jouw elke keer weer in contact te brengen met je eigen kracht waardoor je weg gaat met een glimlach op je gezicht, een gevoel van ruimte en nieuwe energie.

Welkom!

English

 

Siri Pisters

Is a spontaneous and enthusiastic woman of 29 years old who recently moved to Bussum with her partner. She studied Nutrition & Health (BSc) and Development and Rural Innovation (MSc) at Wageningen University followed by a traineeship in International Development.  She has done research in Finland and Portugal on transformative learning processes with people in ecological communities. Partly due to her full life, she sought rest in yoga.

Siri: “More than ten years ago I followed my first yoga class. Since then, yoga has taken up a more important place in my life every year. About six years ago, during a challenging time, I started to delve deeper into meditation, yoga and self-compassion. From that point onwards I started to really experienced the depth and power of yoga.

After practicing Critical Alignment Yoga and Zen Meditation for a number of years, I came in touch with “Purna Yoga” in Helsinki in 2016. There I experienced the integral approach to yoga in which alignment based asana and meditation aimed at opening the heart are central. This approach very much resonated with me and after two years I decided to accept the invitation to follow the Purna Yoga Teacher Training.”

Siri’s classes are dynamic and focused on creating alignment:

– Building up the asana’s step by step, so that you can get the most out of a posture, protect your body against injuries, let energy move freely and experience stability and strength

– Paying attention to what your body needs in a posture and how you can further develop in a posture: where do you benefit from support, where can you strengthen your body and which parts of your body are ready to be opened up

– Focus on calming, balancing and strengthening the nervous system.

A class includes a short dynamic meditation, flow, deepening individual postures, building up strength and flexibility and restorative postures. By giving different options within one class you can either choose a physically more challenging class or a calmer version depending on your needs.

Siri’s lessons are energetic, warm, attentive and focused on bringing you in touch with your own power every time. You will leave with a smile on your face, a sense of spaciousness in your chest and new energy.

Welcome!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

“,”after_widget”:”<\/div>”,”before_title”:”

“,”after_title”:”<\/h3>”,”widget_id”:”widget-7-1-0″}}”>[/siteorigin_widget]

Katja Toom

Yoga is voor mij een way of life. Sinds ik in 2006 weer actief yoga en meditatie ben gaan beoefenen ben ik meer gefocust en sta in de wereld zonder dat ik van de wereld ben. Ik gun een ieder deze andere vorm van bewegen, actief zijn door te durven loslaten. Aanwezig te zijn in het nu, in je lichaam. Even helemaal niets moeten of hoeven maar meegaan in de flow van mijn stem. Je gedragen voelen en tegelijkertijd verkwikt.

Als logopedist werk ik al meer dan 25 jaar met adem, stem en yoga. Ik heb de opleiding gevolgd bij Samyama, school voor yoga en meditatie. Daarnaast de Yin yoga opleiding van Arhanta.

Voor mij zijn yoga en meditatie een way of life.  Ik geniet dat ik yoga les mag geven  en doe het met enthousiasme en een lach.

Ik nodig je van harte uit!

Katja

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

“,”after_widget”:”<\/div>”,”before_title”:”

“,”after_title”:”<\/h3>”,”widget_id”:”widget-8-1-0″}}”>[/siteorigin_widget]

Sanny Bijvoet (1972)

Geeft yogales sinds 2008. Eerst Saswitha yoga (old school hatha yoga) later kwam daar Kashmir yoga bij.

Laat je meditatief en visualiserend meenemen in de oefeningen, de ontspanning en de meditatie: voelend en ademend. Laat toe wat zich aandient, zonder oordeel.

Zachtheid, ruimte en open zijn, zijn kernbegrippen van Kashmir yoga. Deze vorm wordt afgewisseld met de traditionele yoga houdingen van Saswitha yoga welke gedragen worden door de adem. Deze houdingen brengen je dichterbij jezelf,  helpen je naar binnen  te richten,  laten je kracht ervaren en kunnen een diep vertrouwen in jezelf en het leven geven.

Hierna volgt een uitgebreide ontspanning  de ene keer  vanuit een ingesproken begeleiding  een andere keer waarbij iedereen naar vrije wil liefdevol neergelegd wordt zodat je je kan overgeven, dieper kan versmelten met de aarde. Ruimte om de oefeningen te laten bezinken.

Als afsluiting van de les meestal een meditatie waarbij een verdieping ervaren kan worden in eenheidsbeleving door wat er voor en tijdens de ontspanning aangeraakt en geopend is, in stilte, in ruimte….

Sanny:

“Het brengt mij bewustzijn van het grote geheel en van het eigen fysieke lichaam en de grenzen, rust, stilte, ontspanning, meer durven, vertrouwen, tevredenheid,  meer genieten, meer voelen, met verdriet/pijn kunnen zijn, opener naar mezelf en naar anderen, loslaten, geven/ontvangen, veiligheid, (zelf) liefde, intuïtiever, diepere verbinding met  het leven, mezelf en anderen, energiestroom ervaren in mezelf en met een ander.  Yoga is als een ui: laagje voor laagje, eindeloze lagen en dieptes aanraken, onderzoeken, afpellen tot er uiteindelijk niets over blijft: (n)iets….”

De lessen zijn voor een ieder toegankelijk. Er is geen verzet en je forceert niets.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

“,”after_widget”:”<\/div>”,”before_title”:”

“,”after_title”:”<\/h3>”,”widget_id”:”widget-9-1-0″}}”>[/siteorigin_widget]