Docenten

Henriette Yland

Moeder van 2 zoons, eigenaresse van YogaLotus en sinds 1997 yogadocente. “Yoga maakt me een gelukkiger en stabieler mens. Ik geef Hatha-yoga, zwangerschapsyoga, Critical Alignment yoga, Mindfulness-yoga, Restorative yoga en Stembevrijding. (lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)”.

Regelmatig gebruikt Henriette stemoefeningen in haar yogalessen omdat in de keel vaak (emotionele) blokkades zitten. (Brok in de keel.) Ze werkt vanuit hartelijkheid, respect en liefde voor iedereen. Je bent altijd welkom voor advies als je een vraag hebt of ergens mee zit. Humor is belangrijk voor haar. In haar leven en in haar lessen. Het leven wordt al gauw te serieus en daarbij: lachten maakt het hormoon endorfine in je lichaam vrij waardoor je je prettig voelt. Door yoga leer je anders te voelen en te kijken. Je leert toeschouwer te zijn en identificeert je niet meer met je gedachten en emoties over de situatie.

Opleidingen

 Mascha Franken

Ik ben critical alignment therapeut, gediplomeerd (sport)masseur en Touchpro© stoelmasseur.  Ik ben lid van het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage). In 2008 heb ik 3 jaar een massagepraktijk in Amsterdam gehad en sinds 2012 in Bussum.

Ik geloof in het zelfgenezende vermogen van het lichaam. In de loop van je leven bouw je in je houding onbewust bepaalde voorkeuren op.  Dit kan klachten veroorzaken. In de combinatie van critical alignment en massage gaan we samen op zoek naar een houding die beter bij jou past en waarin je je vrij kunt bewegen.

Renee Stroo 

Yoga is voor mij al jarenlang iets vanzelfsprekends. Het hoort bij mijn leven. Zoals ik kan genieten van hardlopen in de natuur, van handwerken met een kop thee in het zonnetje thuis, zo geniet ik ook van yoga. Dat wil ik graag delen en uitdragen. Yoga gaat onder je huid zitten en ook in het dagelijks leven gaat het voor je werken.

In deze tijd van digitale onrust en de constante stroom van nieuws en informatie die van over de hele wereld op ons afkomt denk ik dat het belangrijk is om rust te vinden in je zelf.

Yoga kan helpen bij het vinden van die innerlijke rust. Maar omdat ik ook wel houd van fysieke uitdagingen past de Ashtanga yoga of de Vinyasa yoga goed bij mij.  

Ik heb Ashtanga/Vinyasayoga op Bonaire geleerd volgens de traditie van Pathabi Jois en David Swenson Op Bonaire heb ik bijna acht jaar gewoond en yoga was toen nog niet zo populair als nu. Ik ben het altijd blijven doen. In Nederland kwam ik bij Henriette (YogaLotus) terecht. Eerst voor Power/Vinyasa yoga en daarna, bij alle drie de kinderen, voor zwangerschapsyoga.

Yin yoga is een vorm van yoga waarbij je juist langer in een houding blijft. Passieve yogahoudingen. Waardoor bindweefsel en spieren langzaam kunnen oprekken voor een goede doorbloeding en energiehuishouding.

De verschillende yogahoudingen en je ademhaling helpen je tot rust te komen ook als een yogapose iets uitdagender is.

Kom je meedoen ?

Minou van Ek

Sinds 1996 houd ik mij intensief bezig met yoga. Door de docentenopleiding bij Stichting Raja Yoga ’t Gooi in Bussum leerde ik de yogafilosofie kennen en hielpen de houdingen en meditatie-oefeningen mij om meer balans aan te brengen in mijn leven. Later heb ik nog een cursus Kinderyoga gevolgd bij Helen Purperhart van de Kinderyoga Academie in Almere en een gedeelte van de docentenopleiding bij Yogacentrum de Haan in Bussum. Sinds 2010 geef ik les bij Sportcentrum Femmefit in Naarden en nu bij Yogacentrum Lotus.

In de Hatha yoga lessen die ik geef, hoop ik het bewustzijn van het fysieke – en het energetische lichaam te helpen vergroten. Door de aandacht naar binnen te keren, kan spanning opgemerkt en gevoeld worden en met het uitademen losgelaten worden. Je hoeft daar niet lenig voor te zijn. Het lichaam wordt vanzelf soepeler en gezonder en de geest komt tot rust door de houdingen binnen de grenzen van je eigen kunnen uit te voeren. Daarbij is ieder lichaam anders. Presteren is niet nodig. Aandacht, liefde en zachtheid doen het werk.

Aanmelden voor haar lessen: minouvanek@gmail.com – https:// www.minouvanek.nl

Evelien Esbach (CAY- en Pilates docente)

NIEUW: try-out in februari woensdag 20.30 uur CAY en 21.45 uur Pilates

Met de CAY-opleiding ben ik gestart in 2016 in Amsterdam bij Gert van Leeuwen en in Nijmegen bij Selle (yoga met Selle).  

In 2020 heb ik online een yogadocent opleiding gevolgd. De yoga vorm genaamd LYT yoga is opgezet door een fysiotherapeut. De Vinyasa yoga van LYT integreert anatomie kennis met beweging en functionele krachtsopbouw.  

In 2022 ben ik begonnen met de opleiding klassiek Pilates mat. Binnenkort hoop ik deze opleiding af te ronden met een certificaat. Het spierkorset dat je opbouwt met Pilates geeft stabiliteit aan je houding. 

En nu? Nu ga ik lesgeven bij Yoga Lotus in Bussum, op woensdagavond is er Critical Alignment Yogales van 75 minuten en vervolgens een Pilates les van 45 minuten. De lessen zijn afzonderlijk te volgen en heel toegankelijk voor beginners. 

Met Vriendelijke Groet,

Evelien : 0644004508

Hermine Hoed

De zwangerschapsyogalessen worden gegeven door Hermine Hoed. Zij is moeder van twee kinderen en zelf, vijftien jaar geleden, met yoga begonnen tijdens haar eerste zwangerschap. Inmiddels geeft zij ruim vier jaar hatha yogalessen en heeft ze zich bij Saswitha – Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte – gespecialiseerd in zwangerschapsyoga.

Belangstelling?

Voor vragen en/of aanmelding stuur een mailtje naar: Hermine@yogamine.nl of bel: 06 – 21873904.