Docenten

Henriette Yland

Moeder van 2 zoons, eigenaresse van YogaLotus en sinds 1997 yogadocente. “Yoga maakt me een gelukkiger en stabieler mens. Ik geef Hatha-yoga, zwangerschapsyoga, Critical Alignment yoga, Mindfulness-yoga, Restorative yoga en Stembevrijding. (lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)”.

Regelmatig gebruikt Henriette stemoefeningen in haar yogalessen omdat in de keel vaak (emotionele) blokkades zitten. (Brok in de keel.) Ze werkt vanuit hartelijkheid, respect en liefde voor iedereen. Je bent altijd welkom voor advies als je een vraag hebt of ergens mee zit. Humor is belangrijk voor haar. In haar leven en in haar lessen. Het leven wordt al gauw te serieus en daarbij: lachten maakt het hormoon endorfine in je lichaam vrij waardoor je je prettig voelt. Door yoga leer je anders te voelen en te kijken. Je leert toeschouwer te zijn en identificeert je niet meer met je gedachten en emoties over de situatie.

Opleidingen

 Mascha Franken

Ik ben critical alignment therapeut, gediplomeerd (sport)masseur en Touchpro© stoelmasseur.  Ik ben lid van het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage). In 2008 heb ik 3 jaar een massagepraktijk in Amsterdam gehad en sinds 2012 in Bussum.

Ik geloof in het zelfgenezende vermogen van het lichaam. In de loop van je leven bouw je in je houding onbewust bepaalde voorkeuren op.  Dit kan klachten veroorzaken. In de combinatie van critical alignment en massage gaan we samen op zoek naar een houding die beter bij jou past en waarin je je vrij kunt bewegen.

Gwendala Gosliga 

Hallo!

Ik heb een praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde www.lijfstijlstudio.nl. Daar begeleid ik mensen op het gebied van voeding en leefstijl. Maar door de jaren heen heb ik gemerkt dat te lang op dezelfde plek zitten voor mij niet werkt. Ik hou heel erg van in beweging zijn 🙂 letterlijk en figuurlijk.

Doordat ik zelf al jaren yoga beoefen, mediteer en sport wilde ik die componenten ook implementeren in mijn dagelijks werk. Yoga, Pilates en fitness combineer ik nu met voeding.

Waarom yin yoga? Yin yoga past perfect in een yang(actief) leven en geeft mij de juiste balans.

Door yoga en meditatie is mijn focus beter, ben ik meer in mijn kracht gaan staan en voel ik mijn lijf veel beter. De afgelopen jaren heb ik verschillende vormen van yoga beoefend: hatha, vinyasa en yin yoga. Yin yoga heeft een speciale plek in mijn hart. Ik heb de opleiding daarvoor gevolgd bij AALO. Het heeft me een hele nieuwe houding naar mezelf toe laten ontwikkelen. Een houding van liefde en acceptatie. Dat het ok is wie ik ben en dat het ok is wat er nu is. Moge het jullie net zo veel blessings en inspiratie brengen als dat het mij heeft gebracht.

Wat kun je verwachten in de les?

De les is een combinatie van yogahoudingen, meditatie en zelfonderzoek. We dompelen onszelf in onze eigen open aandacht. Naar binnen, naar wie we echt zijn. Alle opgebouwde stress krijgt nu de kans ons lichaam en onze mind te verlaten.

Moge deze les jou assisteren op het pad van groei en heling, je aanmoedigen om het licht van jouw authentieke zelf te laten stralen in de wereld en moge deze les je van dienst zijn om liefde voor jezelf te cultiveren. Want je bent het waard!

Liefde en licht, Gwendala

Renee Stroo 

Yoga is voor mij al jarenlang iets vanzelfsprekends. Het hoort bij mijn leven. Zoals ik kan genieten van hardlopen in de natuur, van handwerken met een kop thee in het zonnetje thuis, zo geniet ik ook van yoga. Dat wil ik graag delen en uitdragen. Yoga gaat onder je huid zitten en ook in het dagelijks leven gaat het voor je werken.

In deze tijd van digitale onrust en de constante stroom van nieuws en informatie die van over de hele wereld op ons afkomt denk ik dat het belangrijk is om rust te vinden in je zelf.

Yoga kan helpen bij het vinden van die innerlijke rust. Maar omdat ik ook wel houd van fysieke uitdagingen past de Ashtanga yoga of de Vinyasa yoga goed bij mij. Ooit combineerde ik het met dagelijkse sportschoolbezoeken.
Dat is me nu, met een gezin met drie kinderen wat te veel. Maar ik beoefen zelf nog 2 a 3 keer in de week yoga en ben sinds kort ook weer begonnen met lesgeven bij Yogalotus.

Ik heb Ashtanga/Vinyasayoga op Bonaire geleerd volgens de traditie van Pathabi Jois en David Swenson Op Bonaire heb ik bijna acht jaar gewoond en yoga was toen nog niet zo populair als nu. Ik ben het altijd blijven doen. In Nederland kwam ik bij Henriette (YogaLotus) terecht. Eerst voor Power/Vinyasa yoga en daarna, bij alle drie de kinderen, voor zwangerschapsyoga.

De verschillende yogahoudingen vloeien aaneen door de vinyasas en je ademhaling helpt je in de flow te komen. Heerlijk! Kom je meedoen ?

Minou van Ek

Sinds 1996 houd ik mij intensief bezig met yoga. Door de docentenopleiding bij Stichting Raja Yoga ’t Gooi in Bussum leerde ik de yogafilosofie kennen en hielpen de houdingen en meditatie-oefeningen mij om meer balans aan te brengen in mijn leven. Later heb ik nog een cursus Kinderyoga gevolgd bij Helen Purperhart van de Kinderyoga Academie in Almere en een gedeelte van de docentenopleiding bij Yogacentrum de Haan in Bussum. Sinds 2010 geef ik les bij Sportcentrum Femmefit in Naarden en nu bij Yogacentrum Lotus.

In de Hatha yoga lessen die ik geef, hoop ik het bewustzijn van het fysieke – en het energetische lichaam te helpen vergroten. Door de aandacht naar binnen te keren, kan spanning opgemerkt en gevoeld worden en met het uitademen losgelaten worden. Je hoeft daar niet lenig voor te zijn. Het lichaam wordt vanzelf soepeler en gezonder en de geest komt tot rust door de houdingen binnen de grenzen van je eigen kunnen uit te voeren. Daarbij is ieder lichaam anders. Presteren is niet nodig. Aandacht, liefde en zachtheid doen het werk.

Aanmelden voor haar lessen: minouvanek@gmail.com – https:// www.minouvanek.nl

Evelien Esbach (CAY- en Pilates docente)

NIEUW: try-out in februari woensdag 20.30 uur CAY en 21.45 uur Pilates

Met de CAY-opleiding ben ik gestart in 2016 in Amsterdam bij Gert van Leeuwen en in Nijmegen bij Selle (yoga met Selle).  

In 2020 heb ik online een yogadocent opleiding gevolgd. De yoga vorm genaamd LYT yoga is opgezet door een fysiotherapeut. De Vinyasa yoga van LYT integreert anatomie kennis met beweging en functionele krachtsopbouw.  

In 2022 ben ik begonnen met de opleiding klassiek Pilates mat. Binnenkort hoop ik deze opleiding af te ronden met een certificaat. Het spierkorset dat je opbouwt met Pilates geeft stabiliteit aan je houding. 

En nu? Nu ga ik lesgeven bij Yoga Lotus in Bussum, op woensdagavond is er Critical Alignment Yogales van 75 minuten en vervolgens een Pilates les van 45 minuten. De lessen zijn afzonderlijk te volgen en heel toegankelijk voor beginners. 

Met Vriendelijke Groet,

Evelien : 0644004508

Siri Pisters 

Siri Pisters, 31 jaar en wonende in Bussum, is een onderzoeker, geïnteresseerd in duurzaamheid, sociologie, transformatief leren en maatschappelijke verandering. Daarnaast zet ze zich in om onderwijs en onderzoek effectiever, interessanter en zinvoller te maken door middel van creatieve onderwijs en onderzoeksmethoden. Siri beoefend sinds 12 jaar yoga, beginnend met Hatha yoga, een aantal jaren Critical Alignment Yoga waarna ze tijdens haar 3 jarig verblijf in Finland bekend werd met ‘Purna’ Yoga. ‘Purna’ betekend ‘compleet’, deze stroming van yoga komt voort uit Iyengar yoga, de filosofie van Sri Aurobindo en ‘heartfull’ meditation. Siri heeft een teacher training afgerond bij Purna Yoga Helsinki voor alignment based yoga. Yoga betekend voor haar thuiskomen in je lichaam waar ook je geest een plek kan vinden om tot rust te komen. Je leert je eigen lichaam en geest beter kennen waardoor je er meer mee samen kunt gaan werken. Siri heeft recentelijk ook haar Reiki I & II initiaties ontvangen.

Hatha flow & Alignment op zondag ochtend

 

Deze les combineert flow met specifieke aandacht voor alignment in individuele asana’s. Aandacht voor alignment helpt je om je bewuster te worden van je lichaam en meer openheid, rust en stabiliteit te ervaring in je lijf en daardoor ook in je hoofd. Uitermate geschikt ook voor degene die zo nu en dan kampen met rug, nek en schouder klachten. De les bestaat uit een deel actievere, energieke flow en asana’s in balans met aardende en restorative houdingen.

 

Siri’s stijl van lesgeven is helder, aandachtig, secuur en persoonlijk. Een welkome en rustige sfeer creeeren waarin je zenwustelsel tot rust kan komen. Siri combineerd haar ervaringen in hatha yoga, critical alignment yoga en ‘Purna’ yoga, een stroming van yoga gebasseerd op Iyengar’s leer en de philosophie van Sri Aurobindo.

 

Deze zondagochtend les maakt je weekend compleet: laat opgebouwde spanning je lichaam uit vloeien zodat je weer ruimte ervaart en nieuwe energie opdoet. Ontspannen en opgeladen kun je daarna genieten van de rest van je zondag en ben je klaar voor weer een mooie nieuwe wee

 

Hermine Hoed

De zwangerschapsyogalessen worden gegeven door Hermine Hoed. Zij is moeder van twee kinderen en zelf, dertien jaar geleden, met yoga begonnen tijdens haar eerste zwangerschap. Inmiddels geeft zij ruim twee jaar hatha yogalessen en heeft ze zich bij Saswitha – Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte – gespecialiseerd in zwangerschapsyoga.

Belangstelling?

Voor vragen en/of aanmelding stuur een mailtje naar: Hermine@yogamine.nl of bel: 06 – 21873904.