Docenten

Henriette Yland

Moeder van 2 zoons, eigenaresse van YogaLotus en sinds 1997 yogadocente. "Yoga maakt me een gelukkiger en stabieler mens. Ik geef Hatha-yoga, zwangerschapsyoga, Critical Alignment yoga, Mindfulness-yoga en Stembevrijding. (Ik ben lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)".

Regelmatig gebruikt Henriette stemoefeningen in haar yogalessen omdat in de keel vaak (emotionele) blokkades zitten. (Brok in de keel.) Ze werkt vanuit hartelijkheid, respect en liefde voor iedereen. Je bent altijd welkom voor advies als je een vraag hebt of ergens mee zit. Humor is belangrijk voor haar. In haar leven en in haar lessen. Het leven wordt al gauw te serieus en daarbij: lachten maakt het hormoon endorfine in je lichaam vrij waardoor je je prettig voelt. Door yoga leer je anders te voelen en te kijken. Je leert toeschouwer te zijn en identificeert je niet meer met je gedachten en emoties over de situatie.

Opleidingen

 

Mirjam van Gastel

Ik ben getrouwd met Erik en heb 4 kinderen. Met onze 2 honden, de Corgies  zijn we veel in de natuur te zien.

Als maatschappelijk werker werk ik al jarenlang in de ouderenzorg. Een leuke en afwisselende baan waarin ik veel van mijn persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zelfs Yoga lessen kwijt kan.

Op mijn tocht naar zingeving en spiritualiteit kwam ik o.a. via metamorfose massage, voetreflex massage, Reiki, intuïtieve ontwikkeling en mindfulness uit bij Yoga. Na eerst ruim 20 jaar lessen te hebben genoten van verschillende docenten ben ik de opleiding gaan doen bij Samyama. “nooit te oud om te leren, toch”? In eerste instantie met als doel persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat ik les geven zo leuk en inspirerend vond was een verrassing voor me, ik krijg er energie van.

Yoga heeft mijn leven op veel vlakken verrijkt. Het helpt me keer op keer mijn balans te vinden in mijn dagelijks leven en me op een positieve manier met mezelf en mijn omgeving te verbinden. Dit wil ik in mijn lessen graag doorgeven aan anderen. Mijn stelling is Yoga is voor iedereen en voor elk lijf. Leeftijd speelt geen rol en de conditie waarin je lichaam zich nu verkeert is het perfecte startpunt.

Betty de Regt

Geeft bij YogaLotus Yin Yoga. Haar reis met yoga is al lang. Haar vader was yogaleraar, ze deed haar eerste asana’s al toen ze vier was. Ook toen ze haar opleiding tot danspedagoog deed waren asana’s en de zonnegroet haar favoriete warming up voor lessen en voorstellingen.

In 2009 kwam ze op een keerpunt in haar leven. Yoga hielp haar gegrond en in haar lichaam te blijven.  Ze vond Yogagarden vlak bij haar huis en daar is ze als cursiste en later als docente gebleven. Ze volgde, in eerste instantie, voor haar eigen verdieping 2 Yin yoga teacher trainingen bij Anat Geiger en ontdekte daarna hoe heerlijk ze het vond om les te geven. Ze is een super enthousiaste docente met grote kennis van lichaam en geest. Buiten Yogagarden en YogaLotus is ze een graag geziene docente en vaste invaller bij diverse sport- en yogascholen.

Betty zet zich in voor vluchtelingen op Lesbos waar ze een paar keer per jaar naar toe reist.

“Yoga heeft mij heel veel gebracht, dat is bijna niet in woorden te vatten. Yoga is wat mij betreft niet Alleen wat je op de mat doet, maar dagelijks in alles wat je doet aanwezig. De practice van het leven als mens!”

Elise Greenspoon 

Elise Greenspoon is een Canadese asthanga vinyasa yogadocente. Ze heeft een niveau 2 authorisatie (KPJAYI) en heeft meer dan tien jaar ervaring in yoga, ayurveda en oosterse filosofieën. Elise heeft les gegeven in Thailand, Canada en Europa. Tijdens haar studie wereldgodsdiensten, maakte zij voor het eerst kennis met nieuwe culturen en manieren van denken. Ze ontdekte oosterse filosofieën en yoga en probeerde een verscheidenheid aan stijlen, waaronder hatha yoga, kundalini yoga, yin yoga en vipassana meditatie. Tenslotte ontdekte ze ashtanga vinyasa yoga en was op slag verliefd. Kort daarna maakte ze haar eerste van vele reizen naar Mysore, India, waar ze zich onderdompelde in de beoefening onder leiding van R. Sharath Jois. Daar haalde ze haar authorisatie en leerde ze ook regressietherapie en vele andere healing technieken. Elise geeft Engelstalig les.

"Ik geloof dat yoga zo veel meer is dan het buigen van het lichaam. Voor mij is het het meest waardevol instrument dat ons ten dienste staat in ons bestaan op aarde. Het stelt ons in staat om gezond en sterk te zijn in zowel lichaam als geest. Het helpt ons om te functioneren op het hoogtepunt van onze mogelijkheden en het belangrijkste, het geeft ons een continue verbinding met iets hoger is dan wijzelf."

 

Maija Klamer

Na het afronden van haar 500 uur teacher training bij Yogateacher in Amsterdam (2008-2011) geeft Maija Klamer vinyasa, hatha en yin/yang yoga lessen, workshops, en af en toe een retreat in het buitenland. Maija’s yogapad leidde haar de afgelopen jaren door diverse tradities en filosofische verdiepingen, zoals Vipassana meditatie, Tantra Yoga en bodywork. In haar lessen vind je een mooie balans tussen kracht, dynamiek en zachte overgave aan dat wat er zich aandient. Haar dansachtergrond zorgt voor eens speels en sensueel element in de yoga.

“Lichaamstaal is voor mij altijd een natuurlijke manier geweest om mezelf te uiten en mensen te begrijpen. Beweging is heel universeel. Het staat los van taal- die soms voor verwarring zorgt- en is daarom duidelijker en eerlijker. Sinds mijn kindertijd houd ik me bezig met dans en muziek, als ik niet door de natuur aan het struinen ben. Toen ik in 1999 naar Amsterdam verhuisde, kwam ik in aanraking met yoga. Dat was echt thuiskomen in mijn lichaam, hoofd en hart. Nu voelt het als een groot voorrecht om deze mooie levenskunst te mogen delen met jullie.“

Gusta Tavecchio

Gusta is Yoga en Pilates docente sinds 2004. Na drie jaar intensief yoga te hebben gevolgd vanwege rugklachten rolde ze naast haar studie Godsdienstwetenschappen in het lesgeven. Ze heeft een uitgebreid lesgeef verleden waarin ze voorheen naast yoga, ook andere vormen van lichaamsbeweging doceerde.

Na de geboorte van haar zoontjes heeft ze besloten zich te richten op haar passie, Yoga & Pilates. Haar vorm laat zich kenmerken door een combinatie van flow, kracht, dynamiek en souplesse. Ze doceert Hatha Yoga, Yoga Flow, Power Yoga, Hot Yoga, Peuter-, Kleuter- en Kinderyoga en Pilates I&II. Ze is leerling van Gert van Leeuwen, Critical Alignment Yoga (CAY). Daarnaast volgde Gusta haar Ground Control-PILATES® teacher trainingen bij Debbie Jenner.

Patricia van Romondt

Patricia van Romondt is docent Pilates en gespecialiseerd in het werk met mensen met fysieke klachten. Sinds April 2012 is Patricia een samenwerking aangegaan met Fysio World Amsterdam waar gezamenlijk werkt aan het preventief herstel van patiënten. ‘In mijn carrière als Pilates docent heb ik de Pilates activiteiten opgezet voor de zorggroep Vivium in het Gooi. Dit loopt met succes!’ Het draait voor Patricia om het contact met de patiënt, waardoor deze zich gehoord weet en zich in vertrouwen open kan stellen voor haar deskundige begeleiding.’Dit alles doe ik met veel enthousiasme en passie!’
Patricia is gecertificeerd in STOTT pilates uit Canada.

Renate Tijsen

Renate geeft voor YogaLotus zwangerschapsyoga in Hilversum

"Mijn naam is Renate Tijsen. Ik heb een gezin met drie kinderen. Sinds mijn 17e beoefen ik Yoga. Yoga is voor mij een integraal deel van mijn leven, een bron van ontspanning, inspiratie, creativiteit, studie, plezier en spiritualiteit.Dit wil ik graag doorgeven. In 2005 rondde ik de 3-jarige Raja Yoga docentenopleiding af en ben in 2006 gestart met mijn yogaschool Viveka waarin ik yoga- en meditatielessen geef gebaseerd op de principes van de Raja Yoga. Tevens ben ik zwangerschapsyogadocente. Ik ben aangesloten bij SYN, stichting samenwerkende docenten Raja Yoga. Medio 2006 heb ik de 2-jarige opleiding Esoteric Healing afgerond en begeleid ik als energetisch therapeut door middel van healing en massage.  Op natuurlijke wijze leg ik de verbinding tussen yoga, zwangerschapsyoga, healing en massage. Ik ben aangesloten bij de NNEH, het Nederlands Netwerk voor Esoteric Healing. "

 

Isabella Schmidt

Ik ben Isabella Schmidt, een enthousiaste, betrokken mindfulness trainer, die graag zoveel mogelijk mensen wil laten kennis maken met mindfulness.

Sinds ik in 2009 met mindfulness in aanraking ben gekomen, is het langzaam maar zeker een manier van leven geworden voor mij. Mindfulness is een combinatie van westerse psychologie en oosterse wijsheid, van bewustzijnsontwikkeling en aandacht voor je lichaam, van werken met je verstand en met je hart. Voor mij zit de kracht van mindfulness in die combinaties. Het heeft mij geholpen om bewuster, krachtiger en positiever in het leven te staan.

Dat betekent niet dat mijn leven nu altijd vloeiend en probleemloos verloopt. Nog steeds zijn er ups en downs, dat hoort erbij. Het verschil is echter dat ik nu eerder op de rem ga staan en niet meer automatisch doorga. Hierdoor heb ik niet meer het gevoel dat ik geleefd word en ben ik me veel meer bewust van wat ik ‘hier en nu’ aan het doen ben.

Petra Buninga / Sherprem Kaur

Kundalini Yoga wordt de yoga van de bewustwording genoemd omdat het je bewust maakt van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid. Kundalini helpt je deze positief te beinvloeden, dit proces begint op je mat en neem je mee je dagelijkse leven in. De veelzijdigheid van kundalini is niet in 1 zin samen te vatten. De combinatie van beweging & rust, de krachtige meditaties & de rijke, diepe stiltes, en het chanten van mantras, brengen mij in een andere staat van zijn. Het geeft mij kracht en moed om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan. Hoe groot de uitdaging ook is, door de Kundalini kom ik altijd weer thuis in het nu en in mijn lichaam. 

In mijn lessen wil ik je uitnodigen om volledig in het nu te zijn en om met aandacht en compassie in je lichaam te zijn. Yoga gaat voor mij over het in je kracht staan en het ervaren van jouw essentie. Mijn missie is om iedere student te leren zijn/haar lichaam met liefde te bewonen en hun authentieke kracht te ervaren. Naast het geven van yoga les ben ik gecertificeerd Kundalini Yoga Coach.