Docenten

Henriette Yland

Moeder van 2 zoons, eigenaresse van YogaLotus en sinds 1997 yogadocente. "Yoga maakt me een gelukkiger en stabieler mens. Ik geef Hatha-yoga, zwangerschapsyoga, Critical Alignment yoga, Mindfulness-yoga en Stembevrijding. (lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)".

Regelmatig gebruikt Henriette stemoefeningen in haar yogalessen omdat in de keel vaak (emotionele) blokkades zitten. (Brok in de keel.) Ze werkt vanuit hartelijkheid, respect en liefde voor iedereen. Je bent altijd welkom voor advies als je een vraag hebt of ergens mee zit. Humor is belangrijk voor haar. In haar leven en in haar lessen. Het leven wordt al gauw te serieus en daarbij: lachten maakt het hormoon endorfine in je lichaam vrij waardoor je je prettig voelt. Door yoga leer je anders te voelen en te kijken. Je leert toeschouwer te zijn en identificeert je niet meer met je gedachten en emoties over de situatie.

Opleidingen

 

Mirjam van Gastel

Ik ben getrouwd met Erik en heb 4 kinderen. Met onze 2 honden, de Corgies  zijn we veel in de natuur te zien.

Als maatschappelijk werker werk ik al jarenlang in de ouderenzorg. Een leuke en afwisselende baan waarin ik veel van mijn persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en zelfs Yoga lessen kwijt kan.

Op mijn tocht naar zingeving en spiritualiteit kwam ik o.a. via metamorfose massage, voetreflex massage, Reiki, intuïtieve ontwikkeling en mindfulness uit bij Yoga. Na eerst ruim 20 jaar lessen te hebben genoten van verschillende docenten ben ik de opleiding gaan doen bij Samyama. “nooit te oud om te leren, toch”? In eerste instantie met als doel persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat ik les geven zo leuk en inspirerend vond was een verrassing voor me, ik krijg er energie van.

Yoga heeft mijn leven op veel vlakken verrijkt. Het helpt me keer op keer mijn balans te vinden in mijn dagelijks leven en me op een positieve manier met mezelf en mijn omgeving te verbinden. Dit wil ik in mijn lessen graag doorgeven aan anderen. Mijn stelling is Yoga is voor iedereen en voor elk lijf. Leeftijd speelt geen rol en de conditie waarin je lichaam zich nu verkeert is het perfecte startpunt.

Betty de Regt

Geeft bij YogaLotus Yin Yoga. Haar reis met yoga is al lang. Haar vader was yogaleraar, ze deed haar eerste asana’s al toen ze vier was. Ook toen ze haar opleiding tot danspedagoog deed waren asana’s en de zonnegroet haar favoriete warming up voor lessen en voorstellingen.

In 2009 kwam ze op een keerpunt in haar leven. Yoga hielp haar gegrond en in haar lichaam te blijven.  Ze vond Yogagarden vlak bij haar huis en daar is ze als cursiste en later als docente gebleven. Ze volgde, in eerste instantie, voor haar eigen verdieping 2 Yin yoga teacher trainingen bij Anat Geiger en ontdekte daarna hoe heerlijk ze het vond om les te geven. Ze is een super enthousiaste docente met grote kennis van lichaam en geest. Buiten Yogagarden en YogaLotus is ze een graag geziene docente en vaste invaller bij diverse sport- en yogascholen.

Betty zet zich in voor vluchtelingen op Lesbos waar ze een paar keer per jaar naar toe reist.

“Yoga heeft mij heel veel gebracht, dat is bijna niet in woorden te vatten. Yoga is wat mij betreft niet Alleen wat je op de mat doet, maar dagelijks in alles wat je doet aanwezig. De practice van het leven als mens!”

Marina van Alten doet sinds haar 17e  aan Yoga en de laatste 10 jaar intensiever. Van hieruit was het voor haar een logische stap om in 2014 de docentenopleiding te gaan doen bij Saswitha in Bilthoven. Marina heeft de hogerberoepsopleiding -en leraren opleiding verpleegkunde gedaan, de opleiding tot coach-counseler en is sinds 2000 werkzaam als adviseur, trainer en coach op een MBO school.
Na twee maal als vrijwillger in India te hebben gewerkt is ze zich meer gaan verdiepen in de Ayurveda en Yogafilosofie en heeft ze de modules Ayurvedische beginselen en Ayurvedische massage gevolgd. Marina beoefent mindfulness, bezoekt regelmatig zweethutten, en trekt zich graag terug in stilteweekenden. Marina is moeder van drie kinderen en bijna... oma J woont in Bussum en ook een beetje in Hellevoetsluis bij haar geliefde.

Yoga is voor mij meer een levenstijl geworden dan alleen het beoefenen van asanas (houdingen). Als hoog gevoelig persoon helpt de yoga me om weer terug te komen bij mezelf. Yoga helpt me veel beter te luisteren naar wat mijn lichaam aangeeft nodig te hebben, zowel aan rust als aan voeding. Maar Yoga is bijvoorbeeld ook een grote drijfkracht en steun geweest bij de bevalling van mijn drie kinderen. Je ontmoet in mij een creatief, optimistisch, vrijdenkend, praktisch, zorgzaam en luisterend persoon.

Renee Stroo - vd Velden

 

Is moeder van 3 kinderen en heeft een Ashtanga yoga opleiding in Bonaire gehad. Ze beoefent zelf met veel enthousiasme al 10 tallen jaren yogalessen en is nu, haar kids wat ouder zijn, weer begonnen met lesgeven. 

Gusta Tavecchio

Gusta is Yoga en Pilates docente sinds 2004. Na drie jaar intensief yoga te hebben gevolgd vanwege rugklachten rolde ze naast haar studie Godsdienstwetenschappen in het lesgeven. Ze heeft een uitgebreid lesgeef verleden waarin ze voorheen naast yoga, ook andere vormen van lichaamsbeweging doceerde.

Na de geboorte van haar zoontjes heeft ze besloten zich te richten op haar passie, Yoga & Pilates. Haar vorm laat zich kenmerken door een combinatie van flow, kracht, dynamiek en souplesse. Ze doceert Hatha Yoga, Yoga Flow, Power Yoga, Hot Yoga, Peuter-, Kleuter- en Kinderyoga en Pilates I&II. Ze is leerling van Gert van Leeuwen, Critical Alignment Yoga (CAY). Daarnaast volgde Gusta haar Ground Control-PILATES® teacher trainingen bij Debbie Jenner.

Patricia van Romondt

Patricia van Romondt is docent Pilates en gespecialiseerd in het werk met mensen met fysieke klachten. Sinds April 2012 is Patricia een samenwerking aangegaan met Fysio World Amsterdam waar gezamenlijk werkt aan het preventief herstel van patiënten. ‘In mijn carrière als Pilates docent heb ik de Pilates activiteiten opgezet voor de zorggroep Vivium in het Gooi. Dit loopt met succes!’ Het draait voor Patricia om het contact met de patiënt, waardoor deze zich gehoord weet en zich in vertrouwen open kan stellen voor haar deskundige begeleiding.’Dit alles doe ik met veel enthousiasme en passie!’
Patricia is gecertificeerd in STOTT pilates uit Canada.

Vincent Lauffer

Dagelijks bestaan: vader van 2 kinderen, getrouwd met een yogini. Dagelijks werk: voormalig militair arts en arts-docent voor medics van special forces Defensie. Dagelijkse oefening: sport(klimmen), yoga en yoga les geven. Ik geef vooral yoga aan militairen op het moment. Yoga wordt steeds meer gemeengoed voor deze groep, in een organisatie waar je het misschien niet verwacht. Keer op keer word ik aangenaam verrast hoe positief militairen, en zeker ook de special forces, yoga beoefening ervaren. Intentie voor het lesgeven: het ervaren van de volle breedte en diepte van yoga beoefening. Ik vind dat yoga beoefening niet soft hoeft te zijn, de uitdaging mag zeker opgezocht worden! Echte groei op alle vlakken is mogelijk.

Katja Toom

Rozenkrans yoga 

Yoga wordt van oudsher verbonden met het hindoeïsme en het boeddhisme maar is geen religie. Als christen wil ik een verbinding maken tussen yoga en het christendom. Hieruit is rozenkrans yoga ontstaan. Bij rozenkrans yoga starten we met een rozenkrans tientje om naar binnen te keren en de verbinding met het Goddelijk bewustzijn te maken. Daarna doen we oefeningen uit de hatha yoga. De Savasana (ontspanning) wordt beëindigd met een voorgelezen gebed of gedicht.

Als westerse vrouw ben ik protestants christelijk opgevoed. Het geloof is voor mij licht en liefde. Geloven gaat om vrede, om verzoening, om aanvaarding, om licht, om vrijheid, om liefde. De yoga asana (yogahoudingen) helpen ons lichaam licht te worden, zodat we ons pad kunnen leven. Rozenkrans yoga zie ik daarom als een ideale combinatie van geloof en yoga.

Als logopedist werk ik al meer dan 25 jaar met adem, stem en yoga. Als pedagoog, energetische therapeut en moeder,  zoek ik het licht naast de schaduwkanten. Voor mij zijn yoga en meditatie een way of life.  Ik geniet dat ik yoga les mag geven  en doe het met enthousiasme en een lach. 

Ik nodig je van harte uit!

Katja Toom

 

Petra Buninga / Sherprem Kaur

Kundalini Yoga wordt de yoga van de bewustwording genoemd omdat het je bewust maakt van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid. Kundalini helpt je deze positief te beinvloeden, dit proces begint op je mat en neem je mee je dagelijkse leven in. De veelzijdigheid van kundalini is niet in 1 zin samen te vatten. De combinatie van beweging & rust, de krachtige meditaties & de rijke, diepe stiltes, en het chanten van mantras, brengen mij in een andere staat van zijn. Het geeft mij kracht en moed om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan. Hoe groot de uitdaging ook is, door de Kundalini kom ik altijd weer thuis in het nu en in mijn lichaam. 

In mijn lessen wil ik je uitnodigen om volledig in het nu te zijn en om met aandacht en compassie in je lichaam te zijn. Yoga gaat voor mij over het in je kracht staan en het ervaren van jouw essentie. Mijn missie is om iedere student te leren zijn/haar lichaam met liefde te bewonen en hun authentieke kracht te ervaren. Naast het geven van yoga les ben ik gecertificeerd Kundalini Yoga Coach.