Docenten

Henriette Yland

Moeder van 2 zoons, eigenaresse van YogaLotus en sinds 1997 yogadocente. “Yoga maakt me een gelukkiger en stabieler mens. Ik geef Hatha-yoga, zwangerschapsyoga, Critical Alignment yoga, Mindfulness-yoga, Restorative yoga en Stembevrijding. (lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)”.

Regelmatig gebruikt Henriette stemoefeningen in haar yogalessen omdat in de keel vaak (emotionele) blokkades zitten. (Brok in de keel.) Ze werkt vanuit hartelijkheid, respect en liefde voor iedereen. Je bent altijd welkom voor advies als je een vraag hebt of ergens mee zit. Humor is belangrijk voor haar. In haar leven en in haar lessen. Het leven wordt al gauw te serieus en daarbij: lachten maakt het hormoon endorfine in je lichaam vrij waardoor je je prettig voelt. Door yoga leer je anders te voelen en te kijken. Je leert toeschouwer te zijn en identificeert je niet meer met je gedachten en emoties over de situatie.

Opleidingen

 Mascha Franken

Ik ben critical alignment therapeut, gediplomeerd (sport)masseur en Touchpro© stoelmasseur.  Ik ben lid van het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage). In 2008 heb ik 3 jaar een massagepraktijk in Amsterdam gehad en sinds 2012 in Bussum.

Ik geloof in het zelfgenezende vermogen van het lichaam. In de loop van je leven bouw je in je houding onbewust bepaalde voorkeuren op.  Dit kan klachten veroorzaken. In de combinatie van critical alignment en massage gaan we samen op zoek naar een houding die beter bij jou past en waarin je je vrij kunt bewegen.

Gwendala Gosliga 

Hallo!

Ik heb een praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde www.lijfstijlstudio.nl. Daar begeleid ik mensen op het gebied van voeding en leefstijl. Maar door de jaren heen heb ik gemerkt dat te lang op dezelfde plek zitten voor mij niet werkt. Ik hou heel erg van in beweging zijn 🙂 letterlijk en figuurlijk.

Doordat ik zelf al jaren yoga beoefen, mediteer en sport wilde ik die componenten ook implementeren in mijn dagelijks werk. Yoga, Pilates en fitness combineer ik nu met voeding.

Waarom yin yoga? Yin yoga past perfect in een yang(actief) leven en geeft mij de juiste balans.

Door yoga en meditatie is mijn focus beter, ben ik meer in mijn kracht gaan staan en voel ik mijn lijf veel beter. De afgelopen jaren heb ik verschillende vormen van yoga beoefend: hatha, vinyasa en yin yoga. Yin yoga heeft een speciale plek in mijn hart. Ik heb de opleiding daarvoor gevolgd bij AALO. Het heeft me een hele nieuwe houding naar mezelf toe laten ontwikkelen. Een houding van liefde en acceptatie. Dat het ok is wie ik ben en dat het ok is wat er nu is. Moge het jullie net zo veel blessings en inspiratie brengen als dat het mij heeft gebracht.

Wat kun je verwachten in de les?

De les is een combinatie van yogahoudingen, meditatie en zelfonderzoek. We dompelen onszelf in onze eigen open aandacht. Naar binnen, naar wie we echt zijn. Alle opgebouwde stress krijgt nu de kans ons lichaam en onze mind te verlaten.

Moge deze les jou assisteren op het pad van groei en heling, je aanmoedigen om het licht van jouw authentieke zelf te laten stralen in de wereld en moge deze les je van dienst zijn om liefde voor jezelf te cultiveren. Want je bent het waard!

Liefde en licht, Gwendala

Renee Stroo 

Yoga is voor mij al jarenlang iets vanzelfsprekends. Het hoort bij mijn leven. Zoals ik kan genieten van hardlopen in de natuur, van handwerken met een kop thee in het zonnetje thuis, zo geniet ik ook van yoga. Dat wil ik graag delen en uitdragen. Yoga gaat onder je huid zitten en ook in het dagelijks leven gaat het voor je werken.

In deze tijd van digitale onrust en de constante stroom van nieuws en informatie die van over de hele wereld op ons afkomt denk ik dat het belangrijk is om rust te vinden in je zelf.

Yoga kan helpen bij het vinden van die innerlijke rust. Maar omdat ik ook wel houd van fysieke uitdagingen past de Ashtanga yoga of de Vinyasa yoga goed bij mij. Ooit combineerde ik het met dagelijkse sportschoolbezoeken.
Dat is me nu, met een gezin met drie kinderen wat te veel. Maar ik beoefen zelf nog 2 a 3 keer in de week yoga en ben sinds kort ook weer begonnen met lesgeven bij Yogalotus.

Ik heb Ashtanga/Vinyasayoga op Bonaire geleerd volgens de traditie van Pathabi Jois en David Swenson Op Bonaire heb ik bijna acht jaar gewoond en yoga was toen nog niet zo populair als nu. Ik ben het altijd blijven doen. In Nederland kwam ik bij Henriette (YogaLotus) terecht. Eerst voor Power/Vinyasa yoga en daarna, bij alle drie de kinderen, voor zwangerschapsyoga.

De verschillende yogahoudingen vloeien aaneen door de vinyasas en je ademhaling helpt je in de flow te komen. Heerlijk! Kom je meedoen ?

Minou van Ek

Sinds 1996 houd ik mij intensief bezig met yoga. Door de docentenopleiding bij Stichting Raja Yoga ’t Gooi in Bussum leerde ik de yogafilosofie kennen en hielpen de houdingen en meditatie-oefeningen mij om meer balans aan te brengen in mijn leven. Later heb ik nog een cursus Kinderyoga gevolgd bij Helen Purperhart van de Kinderyoga Academie in Almere en een gedeelte van de docentenopleiding bij Yogacentrum de Haan in Bussum. Sinds 2010 geef ik les bij Sportcentrum Femmefit in Naarden en nu bij Yogacentrum Lotus.

In de Hatha yoga lessen die ik geef, hoop ik het bewustzijn van het fysieke – en het energetische lichaam te helpen vergroten. Door de aandacht naar binnen te keren, kan spanning opgemerkt en gevoeld worden en met het uitademen losgelaten worden. Je hoeft daar niet lenig voor te zijn. Het lichaam wordt vanzelf soepeler en gezonder en de geest komt tot rust door de houdingen binnen de grenzen van je eigen kunnen uit te voeren. Daarbij is ieder lichaam anders. Presteren is niet nodig. Aandacht, liefde en zachtheid doen het werk.

Aanmelden voor haar lessen: minouvanek@gmail.com

Babette van der Duin (Pilates docente)

“Change happens through movement”. Een uitspraak die zich letterlijk heeft bewezen bij mijn lessen. Vanuit oprechte betrokkenheid en enthousiasme begeleid ik anderen die om wat voor reden dan ook met pilates beginnen. Het is mooi om te ervaren dat mensen letterlijk steeds beter in hun lijf gaan zitten en daar in het dagelijks leven profijt van hebben.

De basis van mijn pilates opleiding is Stott Pilates. Een Canadese vorm die hoog aangeschreven staat. Maar daarnaast ben ik leer- en nieuwsgierig naar andere bewegingsvormen die aanverwant zijn.

Zo heb ik een basis yoga docentenopleiding gedaan, een dans & yoga opleiding , de Amerikaanse Gockhale methode (Londen) gevolgd waarin een goede houding bij zitten centraal staat, en heb ik Yin Yoga basisopleiding gedaan. Ik volg graag nieuwe cursussen om m’n kennis te verbreden en te verdiepen. Momenteel ben ik gefascineerd door “fascia”en anatomie binnen pilates

De interactie, de groepsdynamiek, de fysieke en mentale ontwikkeling van elk individu, de humor en de energie maakt ’t bewegen en ’t lesgeven leuk en zinvol!

Hermine Hoed

De zwangerschapsyogalessen worden gegeven door Hermine Hoed. Zij is moeder van twee kinderen en zelf, dertien jaar geleden, met yoga begonnen tijdens haar eerste zwangerschap. Inmiddels geeft zij ruim twee jaar hatha yogalessen en heeft ze zich bij Saswitha – Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte – gespecialiseerd in zwangerschapsyoga.

Belangstelling?

Voor vragen en/of aanmelding stuur een mailtje naar: Hermine@yogamine.nl of bel: 06 – 21873904.

Welcome!

Katja Toom

Yoga is voor mij een way of life. Sinds ik in 2006 weer actief yoga en meditatie ben gaan beoefenen ben ik meer gefocust en sta in de wereld zonder dat ik van de wereld ben. Ik gun een ieder deze andere vorm van bewegen, actief zijn door te durven loslaten. Aanwezig te zijn in het nu, in je lichaam. Even helemaal niets moeten of hoeven maar meegaan in de flow van mijn stem. Je gedragen voelen en tegelijkertijd verkwikt.

Als logopedist werk ik al meer dan 25 jaar met adem, stem en yoga. Ik heb de opleiding gevolgd bij Samyama, school voor yoga en meditatie. Daarnaast de Yin yoga opleiding van Arhanta.

Voor mij zijn yoga en meditatie een way of life. Ik geniet dat ik yoga les mag geven en doe het met enthousiasme en een lach.

Ik nodig je van harte uit!

Katja

Mirjam van Beijsterveldt

Geeft yin yoga les van 16:00 – 17:30 uur op dinsdags.
Info & aanmelden via yinyogamirjam@gmail.com

In 2014 woonde ik in een klein dorp ergens aan de Stille Oceaan, in Mexico. Een plaatselijke vriendin nodigde me uit om een keer mee te gaan naar yoga. Waarom niet? dacht ik. Ik ging mee naar een hatha-les. Dat beviel goed. De volgende dag was er een restorative practice. Weer was ik van de partij. Ook nu weer vond ik het ontzettend fijn om, samen met anderen, al bewegend tot rust te komen. Zo fijn, dat ik sinds die eerste ontmoetingen met yoga altijd en overal op zoek ben blijven gaan naar leuke scholen en goede docenten om allerhande lessen bij te volgen.

Yoga werd een essentieel deel van mijn leven. Eerst vooral in fysieke zin, en later ook telkens meer op mentaal en emotioneel niveau. Zo ben ik, dankzij yoga, geduldiger en empathischer geworden. En beter in staat om dingen te accepteren en relativeren, wanneer ze iets anders lopen dan ik bedacht of gehoopt had.

Na de periode in Mexico volgden nieuwe periodes en nieuwe yogascholen. Met name in Montevideo en Amsterdam had ik de kans om voor langere tijd bijna dagelijks lessen te volgen. Vanuit mijn yogaschool in Montevideo kwam ik in Brazilië terecht, waar ik een lerarenopleiding van de vrij klassieke stroming ‘Shivananda’ deed. In Amsterdam rondde ik in 2019 de Yin Teacher Training succesvol af. Tussendoor volgde ik verschillende verdiepingsmodules als Yoga Therapy, Mastering the art of Flow & Hands on Assists en Advanced Yin Yoga en chronische klachten van het bovenlichaam. In de herfst van 2021 heb ik een Online Yin Yoga Teacher training gevolgd bij mijn favoriete online lerares Kassandra Reinhardt.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik met het geven van lessen, een stuk minder ervaring heb, dan met het volgen ervan. Wel heb ik in Montevideo meermaals voor grotere groepen gestaan, en zowel tijdens als na mijn opleidingen heb ik regelmatig lesgegeven aan medecursisten en vriendinnen. Dat is telkens, voor zowel de leerlingen als mijzelf, heel prettig geweest.

Bij het geven van yinlessen streef ik ernaar om mensen op een rustige, veilige en betrokken manier te begeleiden. Zowel bij de fysieke beleving, als ook wat betreft het verkennen van, bijvoorbeeld, mentale grenzen. Ruimte bieden voor stilte is hierbij voor mij een wezenlijk onderdeel van de begeleiding.

Ik ben dankbaar voor de kans die Henriëtte me nu geeft om nieuwe leerlingen te verwelkomen. Ik kijk er naar uit om zowel beginnende als ervaren yogi’s bij me in de les te ontvangen. Vooralsnog 1 keer per week, omdat ik naast yoga ook het geven van Nederlandse les en het schrijven van kinderboeken in de agenda heb staan.

Hopelijk tot snel!