Yogalotus

Het yogacentrum is al 22 jaar gevestigd op de Vliegdenweg en was een van de eerste yogacentra in Bussum.

Geschiedenis:

2000-2007 Yogacentrum Padma (betekent Lotus) onder leiding van Gudrun van Asperen. Henriette was daar werkzaam als zzper. 2007-2016 Yogacentrum Lotus als VOF met Gien en Henriette. 2017 Henriette maakt een doorstart met YogaLotus i.s.m. een aantal enthousiaste, kundige en ervaren docenten.

Betekenis logo:

De lotusbloem staat symbool voor de mens die op zoek is naar inzicht en waarheid, licht. Zoals de Lotusbloem groeit en opbloeit vanuit de modder en uitreikt naar het licht zonder zich te laten besmeuren door de modder. (symbool voor de materie)
De vlam staat voor ons innerlijk vuur. “The internal flame”
Het hart staat voor “Onvoorwaardelijke Liefde”

Henriette Yland

Moeder van 2 zoons, 30 jaar yogadocente.

Way of Life

“Graag vertel ik waarom yoga al 30 jaar ‘The way of life’ is voor mij en wat het misschien voor jou kan betekenen. Yoga verbindt mijn hoofd met mijn hart. Het maakt me een gelukkiger mens. Toen ik jong was, was ik super-onzeker en gebruikte middelen om mezelf op te peppen. In een bepaalde periode in mijn leven raakte ik in een enorme dip. Wat mij toen, in 1988, geholpen heeft was yoga. Het was niet meteen raak hoor, de eerste les lag ik dubbel van het lachen, samen met een vriendin. Zo gênant, al die serieuze mensen die, met gesloten ogen, allerlei houdingen en vreemde ademoefeningen aan het doen waren. Maar aan het eind van de 2de les voelde ik me heel ontspannen en super tevreden! (Zoals je je kunt voelen na een liefdevolle vrijpartij). Met mijn verstand kon ik er niet bij, maar ik wist en voelde diep van binnen dat yoga mij kon helpen.”

“Een van mijn grote hobby’s is zingen. En in 2008 kwam ik terecht bij een stembevrijdingsworkshop o.l.v. Jan Kortie. Door gebruik van mijn stem en zijn improvisatie op de piano, ervoer ik zo’n intens contact met mijn innerlijke kracht, dat ik besloot de opleiding bij hem te gaan volgen. Deze opleiding heb ik in 2011 afgerond.

Wat kan yoga jou opleveren?

“Yoga is geen ‘quick fix’, maar met een gezonde discipline leer je anders omgaan met de dingen die op je pad komen. Je krijgt meer inzicht en wordt sterker en flexibeler op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Gevoel en verstand komen steeds meer in balans. Yogahoudingen zorgen voor een krachtig, soepel en gezond lijf en het bewaken van je grenzen. Ademtechnieken zorgen dat je goed in je energie blijft of terugkomt. Meditatie zorgt ervoor dat je gedachten minder met je op de loop gaan.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar de lessen die ik geef? Of heb je belangstelling een (proef)les te volgen? Neem dan contact met mij op voor meer informatie of om je wensen en mogelijkheden te bespreken.”

Opleidingen

In 1986-1988 zat ik op de School voor Filosofie te Amsterdam. Daar maakte ik o.a. kennis met Oosterse filosofieën en meditatie. Daarna begon ik met yoga. Dit bleek een perfecte aanvulling. Voor mijn eigen verdieping ben ik in 1993 de Yoga-docentenopleiding gaan doen. Ik had nooit durven dromen dat daar een beroep uit voort zou vloeien waar ik nog steeds blij van word!

In 1997 heb ik de 3-jarige HBO yoga docenten opleiding afgerond en ben lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Daarnaast volg(de) ik diverse specialisaties en bijscholingen o.a.:

  • Zwangerschapsyoga bij Samsara te Bilthoven
  • Chakra jaar bij Saswitha St.Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven
  • Power/Vinyasayoga docentenopleiding bij Tonnie Goes te Montfoort
  • Ayurvedische massage bij Saswitha te Bilthoven
  • Ashtanga Yoga docentenopleiding bij David Swenson
  • Prana Yoga Flow bij Alberto Paganini
  • Critical Alignment Yoga en therapie bij Gert van Leeuwen
  • Stembevrijding bij Jan Kortie
  • Restorative Yoga bij Diana van der Gaast 2017

.