Yoga voor de rug.

CAY is een hele goede methode om meer inzicht te krijgen in je houding. Hoe je beweegt, je voorkeurshouding, waarom er daardoor stijfheid, spanning of zelfs pijn kan ontstaan in je nek, rug en/of schouders.

In het dagelijks leven ervaren we allemaal spanning. Wie niet op tijd en voldoende ontspant, loopt het risico, dat deze spanningen zich vastzetten in het lichaam. Ook  veel zitten achter de computer, TV of in de auto, leidt tot een verkeerde lichaamshouding. Hierdoor ontstaan blokkades in het lichaam. CAY doorbreekt die blokkades.

Misschien ben je net klaar met fysio- of andere therapie en wil je voorkomen dat je klacht terugkomt, of wil je gewoon je houding verbeteren? Ervaar wat CAY voor jou kan doen!

Voordelen en effect:

De methode helpt je houdings- èn bewegingsspieren te ontspannen waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de wervelkolom beweeglijker wordt. Zo kan er weer een  goede, natuurlijke uitlijning van de wervelkolom ontstaan. Van daaruit kan er weer kracht worden opgebouwd en kun je doorstromen naar een gevorderde les. CAY helpt je bij het ontwikkelen van een lichte, beweeglijke en open lichaamshouding.

Doelgroep: iedereen.

CAY is ontwikkeld door yogadocent en auteur Gert van Leeuwen uit Amsterdam. Er wordt gewerkt met hulpmiddelen. O.a. rubberen strip, voor boven- en midden rug,  vilten matje, voor de onder- en midden rug.  Rubberen blok, boogjes en bankjes worden gebruikt op diverse manieren.

Lestijden:

Zaterdag:                   10.00 tot 11.30 uur (gevorderd)

Dinsdag:                    09.15 tot 10.30 uur (beginners)

Donderdag:               19.00 tot 20.15 uur (gemengd)

Bij lidmaatschap kan een gemiste les worden ingehaald  op een ander lesuur.