Rozenkrans yoga

Rozenkrans yoga o.l.v. Katja Toom

Yoga wordt van oudsher verbonden met het hindoeïsme en het boeddhisme maar is geen religie. Als christen wil ik een verbinding maken tussen yoga en het christendom. Hieruit is rozenkrans yoga ontstaan. Bij rozenkrans yoga starten we met een rozenkrans tientje om naar binnen te keren en de verbinding met het Goddelijk bewustzijn te maken. Daarna doen we oefeningen uit de hatha yoga. De Savasana (ontspanning) wordt beëindigd met een voorgelezen gebed of gedicht.

 

Als westerse vrouw ben ik protestants christelijk opgevoed. Het geloof is voor mij licht en liefde. Geloven gaat om vrede, om verzoening, om aanvaarding, om licht, om vrijheid, om liefde. De yoga asana (yogahoudingen) helpen ons lichaam licht te worden, zodat we ons pad kunnen leven. Rozenkrans yoga zie ik daarom als een ideale combinatie van geloof en yoga.

 

Als logopedist werk ik al meer dan 25 jaar met adem, stem en yoga. Als pedagoog, energetische therapeut en moeder,  zoek ik het licht naast de schaduwkanten. Voor mij zijn yoga en meditatie een way of life.  Ik geniet dat ik yoga les mag geven  en doe het met enthousiasme en een lach.

Ik nodig je van harte uit!

 

Katja Toom