Vinyasa Flow yoga is een intensieve en dynamische  yogastijl die een werkt aan lichamelijke conditie. Ben jij opzoek naar een yogastijl vanuit dynamiek, kracht, souplesse en waarbij we de diepere ademhaling verkennen en inzetten? Dan lijkt de Vinyasa Flow iets voor jou! We werken altijd vanuit het niveau van elk individu door de opties die worden aangeboden tijdens de uitvoer van de asana’s (houdingen).

 

Vinyasa Flow: ‘bewegen in je adem’

De Vinyasa Flow is een dynamische yoga les die door de snelle opeenvolging van de asana’s (houdingen), begeleid door een verdiepende ademhaling, is gericht is op algehele fitheid. Deze fitheid kan juist een doel voor jou zijn, laat je niet afschrikken door het tempo van de klassieke Vinyasa. Juist omdat de Vinyasa’s gebruik maken van veel herhaling, leer je de oefeningen door de tijd heen kennen. Leg de lat in een enkele les niet te hoog en zie jouw leren als een proces!

 

Voor wie geschikt:

Iedereen die behoefte heft aan een energieke Yoga Flow les. De docente houdt rekening met ieders beginsituatie en zorgt verbaal in de les en fysiek voor en na de les voor geschikte opties op jouw niveau. Wil je juist weer ‘terug in je lichaam en in shape komen’ na een zwangerschap, dan begeleidt de docente ook jou door deze dynamische les heen.

 

Toelichting Vinyasa Flow Voordelen en effecten:

Enorme kracht opbouw en flexibiliteit, focus, balans en verdiepen van de ademhaling. Door regelmatige beoefening maak je je lichaam soepeler en sterker. Er wordt gezegd dat ‘je gevoelsleven steviger kan worden en het denken rustiger.’

Klassieke Yoga brengt evenwicht tussen lichaam en geest d.m.v. asana’s (yogahoudingen), pranayama (ademhalingsoefeningen) en ontspanningsoefeningen. Door asana’s worden de spieren en gewrichten soepel en sterk gemaakt. Hart en bloedsomloop, klier- en zenuwstelsel worden gereguleerd en versterkt. Energieblokkades en spanningen kunnen verdwijnen.

 

Bij alle vormen van yoga is het zaak de houding te zien als een methode om lichaam en geest te ontdekken en te ontplooien (het laten gebeuren) in plaats van het lichaam te zien als een ego-instrument (prestatiedrang). In het hier en nu aanwezig te zijn. Mindful.

“Ook in de natuur heeft alles zijn tijd nodig, alleen de mens kent haast. De bloei van een bloem of een boom is niet af te dwingen of te forceren. Het is belangrijk om je ambities te laten varen en je te concentreren op de ervaring van het moment. Hierdoor leer je je beperkingen te accepteren waarna ruimte ontstaat voor groei. (dat gebeurt uit zichzelf, niet omdat het ego het wil)  Geduld en liefde zijn hierbij  belangrijk”