Yin Yoga is een intense yogastijl waarbij je langere tijd in een houding blijft. Met deze vorm van yoga worden dieper gelegen niveaus in je lichaam bereikt zoals gewrichten, het bindweefsel en de meridianen. Door het lange aanhouden van de houdingen heeft het een verstillend en meditatief effect. Lichaam en geest kunnen zich zo op een diep niveau openen en energetische blokkades worden opgeheven.

Het merendeel van de Yin yoga houdingen zijn zittende of liggende houdingen waarin spieren en ook het bindweefsel wordt opgerekt en gestimuleerd, waardoor het beweeglijker en actiever wordt. Deze bewegelijkheid zal in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de rug snel voelbaar zijn. Er ontstaat openheid en ruimte. Yin Yoga verbetert de doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest.

De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. We raden Yin Yoga af als je last hebt van osteoporose en hypermobiliteit van je gewrichten.