Yoga voor de rug

Wanneer: zaterdag  n.t.b. datum 2020 van 10-12 uur.
Tarief: € 25,-  De workshop gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen.
Inhoud workshop: theorie en praktische oefeningen
Docente: Henriette Yland
Aanmelden: cay@yogalotus.nl

CAY is een fantastische  methode om meer inzicht te krijgen in je houding. Hoe je beweegt, je voorkeurshouding, waarom er daardoor stijfheid, spanning of zelfs pijn kan ontstaan in je nek, rug en/of schouders en natuurlijk hoe daar verandering in te brengen.

Ik kreeg zelf ook schouder en nekklachten door 10 jaar intensieve Power/Ashtanga yogalessen te geven. Toen kwam ik Gert van Leeuwen tegen op het jaarlijks yogacongres en stond versteld van zijn uitleg en oefeningen die ik zelf ben gaan doen. En ja weg schouder- en nekklachten 🙂

Misschien ben je net klaar met fysio- of andere therapie en wil je voorkomen dat je klacht terugkomt, of wil je gewoon je houding verbeteren? Ervaar wat CAY voor jou kan doen!

Voordelen en effect:

De methode helpt je houdings- èn bewegingsspieren te ontspannen waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de wervelkolom beweeglijker wordt. Zo kan er weer een goede, natuurlijke uitlijning van de wervelkolom ontstaan. Van daaruit kan er weer kracht worden opgebouwd en kun je doorstromen naar een gevorderde les. CAY helpt je bij het ontwikkelen van een lichte, beweeglijke en open lichaamshouding.

Doelgroep: iedereen.

CAY is ontwikkeld door yogadocent en auteur Gert van Leeuwen uit Amsterdam. Er wordt gewerkt met hulpmiddelen. O.a. rubberen strip, voor boven- en midden rug, vilten matje, voor de onder- en midden rug. Rubberen blok, boogjes en bankjes worden gebruikt op diverse manieren.