Stembevrijding en zangworkshop met Chaja

STEMBEVRIJDING & CHAKRA’S

21 mei, lente , ontkiemen, plannen maken wat heb je nodig?

Tijd: van 10.00 tot 12.30 uur. Tarief: € 25,= p/p.

Henriette neemt ons mee op een ontdekkingstocht langs de chakra’s met onze stem.

Stembevrijding,  je hebt een stem dus je kan zingen!
Zingen werkt helend. Als je moe bent of sacherijnig en je gaat zingen verandert er wat in je energieveld en daarmee in je gevoel. De trilling van je stem werkt door in je hele lichaam als een innerlijke massage. Met je stem gaan we 7 chakra’s langs. Deze energiecentra verzorgen energie naar bepaalde delen van het lichaam en vertegenwoordigen tevens een bepaald bewustzijns niveau.

De stem heeft te maken met expressie, uitdrukking geven aan wat er in je leeft. Hierop zitten vaak oordelen en schaamte, zoals bijvoorbeeld, “ik kan niet zingen”. Als je het dan vervolgens niet doet, doe je jezelf te kort en dat geldt voor alle vlakken in ons leven. Laat je zelf zien en horen! Onze negatieve overtuigingen houden ons weg van de levenskracht. We geven als het ware een boodschap/opdracht naar het universum dat iets niet kan of lukt en dat wordt beantwoord.

Het is altijd inspirerend dus mooi als iemand zijn/haar geluid durft te laten horen vanuit waarheid. We zijn pas echt geraakt of ontroerd als iemand zingt of spreekt vanuit zijn/haar hart. Iemand kan technisch zuiver zingen maar als het niet vanuit het hart gebeurd voelen we het niet vibreren in onze harten als luisteraar. Stembevrijding gaat over hier en nu aanwezig zijn met alles wat er is. Schaamte, blijdschap, angst, onzekerheid, ergernis, vreugde, boosheid noem maar op. Niet over hoe mooi het zou moeten klinken of harmonieus zou moeten. Het ontstaat uit zichzelf als ons oordeel weg valt en ons denken stil.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de lessen die ik geef? Neem dan contact met mij op voor meer informatie of om je wensen en mogelijkheden te bespreken.

Hartelijke groet,

Henriëtte

Privéles mogelijk,  tarief € 60,= (incl. 21% BTW) per uur. 

Henriette is yogadocente en stembevrijder en eigenaresse van YogaLotus in Bussum en geeft ca 20 jaar lessen en workshops in diverse vormen van yoga en sinds 2011 ook stembevrijding. Vanuit haar hobbies, zingen en dansen, die zij met veel passie tot uitdrukking bracht in een amateur theatergroep en popbandjes, kwam ze in 2008 terecht bij een stemworkshop van Jan Kortie. Aldaar door gebruik van haar stem, improviserend onder zijn leiding, ervoer ze zo’n overweldigend contact met haar innerlijke kracht dat ze besloot de opleiding bij hem te gaan volgen.

 

Voordelen en effect:

Stembevrijding gaat o.a. over leren vertrouwen op je intuïtie (ingevingen) en je eigen Innerlijke Kracht. We hebben namelijk allemaal onze eigenwijsheid en ons eigen unieke talent.  Loslaten is uit je comfort-zone stappen, in het diepe springen en erop vertrouwen dat er precies gebeurt wat nodig is. Discomfort voelen, zien en uiten brengt verandering, transformatie naar een hoger bewustzijn. Bezinning: wat werkt wel, wat werkt niet voor mij. Wat heb ik nu nodig?.

Geluid is klank, is trilling, is beweging, is energie. Door te zingen breng je je eigen energie in beweging! De klank van je eigen stem en natuurlijk ook geluiden van buitenaf, hebben een bepaalde uitwerking op je hele lichaam en brengen het naar een hoger(fijner) of lager (grover) trillingsniveau.

Leren via je stem uiten wat er  in je leeft. Niet volgens een methode of tekst, die je vertelt hoe het hoort of hoe het moet klinken. Nee improvisatie, vrije expressie, uitdrukking geven aan hoe je je voelt in het moment! Daar is moed voor nodig, want er zijn stemmetjes in ons die zeggen, dat we niet kunnen zingen of we voelen ons onzeker en schamen ons, we willen dingen mooier maken, of we zijn bang wat anderen er wel van zullen denken. We oordelen wat af! Je creativiteit, spontaniteit en energie blokkeren op zo’n moment. Dit heeft natuurlijk een grote invloed op ons hele gestel.

 

 

Zingen maakt blij en is gezond !

 

Zangworkshop             

Wanneer : zondag n.t.b. datum van 13.00 tot 16.00 uur

waar : YogaLotus, Vliegdenweg 6, 1406MZ Bussum.

Zangdocente Chaja van der Heide geeft op 9 april a.s. een zangworkshop CVT ( Complete Vocal Technique ). voor meer info over Chaja: www.chajavanderheide.nl. “Chaja is een zeer getalenteerde vrouw met enorm stembereik en zingt en treedt op  in diverse bands”.

CVT is een leuke eigentijdse en effectieve zangmethode .

Het uitgangspunt van de CVT methode is dat je alle klanken op een gezonde manier kan maken als je maar weet hoe .

Of je nou wil leren zingen met hard volume of juist zacht , hoog of laag of met een ruig randje op je stem , op deze middag krijg je handvaten aangereikt om je favoriete liedje te zingen ongeacht de stijl .

Na een introductie & uitleg over de methode gaan we gezamenlijk aan het werk met oefeningen en krijgt iedereen de kans deze meteen in de praktijk te brengen in een zelfgekozen en meegebracht lied.

Wil je meedoen aan deze workshop? kosten bedragen 65,-Maar als je voor 15 maart boekt kost het maar € 50,- 🙂

mail@yogalotus.nl of bel 0645 154 838 – 035 6833871

Max 10 personen bij onvoloende deelname vervalt de workshop

                                Geautoriseerd CVT-docente