Zwangerschapsyoga

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Je lichaam verandert en het kindje in je buik groeit en ontwikkelt zich. Een zwangerschapscursus doen tijdens je zwangerschap zorgt ervoor dat je goed bent voorbereid op je bevalling. Zwangerschapsyoga is niet ‘zweverig’  maar zet je juist met beide benen op de grond. De lessen maken je fysiek, mentaal en emotioneel sterker en flexibeler. Ook zorgt yoga ervoor dat je (zelf)vertrouwen groeit zodat je zwangerschap en bevalling zo goed en ontspannen mogelijk kunnen verlopen. De cursus bevat onder andere:

 • Bewustwording van de fysieke en emotionele veranderingen die de zwangerschap met zich mee brengt en hoe daar mee om te gaan.
 • Verschillende ademtechnieken voor zwangerschap en bevalling. (en daarna 😉 )
 • Oefeningen voor een juiste houding, krachtopbouw, ontspanning en concentratie. Tevens oefeningen ter bewustwording van de bekkenbodem en leren omgaan met angst en pijn.
 • Kennis over de fases van de bevalling.
 • Tijdens de partnerles krijgt je partner informatie over de fases van de bevalling, de veranderingen in je lichaam, het belang van optimaal ademen, observeren en masseren. Zodat hij  je eventueel kan ondersteunen bij vermoeidheid, pijn en tijdens de bevalling.
 • Voor wie: tussen 18-27  weken zwangerschap.  Heel vroeg beginnen is niet handig want dan vergeet je gauwer wat je geleerd hebt. Maar als je thuis oefent geen probleem! (Mocht je de hele cursus niet kunnen doen laat ons weten dan vinden we wellicht een oplossing)

  Praktische informatie:

  De cursus  wordt ca 3x per jaar gegeven in een groep van maximaal 12 vrouwen. Het voordeel van een vaste groep: opbouw van de lessen is voor allemaal gelijk, oefeningen die passen in de betreffende fase van je zwangerschap en beter contact met je mede cursisten.

  Thema’s : ontspanning, vertrouwen en kracht.

 • In allerlei houdingen worden de ademtechnieken beoefend voor de ontsluitingsperiode en steeds herhaald zodat je lichaam weet wat het moet doen tijdens de bevalling en je er niet meer bij na hoeft te denken. De perstechniek wordt uitvoerig behandeld. Tevens worden praktische tips aangereikt en besteden we elke les aandacht aan kracht, ontspanning, loslaten en omgaan met angst. Veel praktijk en genoeg theorie. Mocht er behoefte er zijn is er tijd voor persoonlijke aandacht.

Cursus Bussum start 26 januari

Cursusduur:    10 lessen
Deelnemers:   minimaal 5 en maximaal 12
Tijd/lesdata:  Zaterdag van 12.00-13.15 uur
Kosten:            € 140,- inclusief partnerles (9e les) losse les € 15,00
Docent:           Henriette Yland
Locatie:           YogaLotus, Vliegdenweg 6, Bussum

Inschrijven: klik hier