Kundalini XL workshop

 How to open your heart and feel vital!

 

Ik ben Rosa en ik geef met heel veel plezier Kundalini yoga lessen en mantra/meditatie workshops. In deze XL Kundalini workshop staan ons hart- en heiligbeenchakra centraal! Hieronder in het kort wat kundalini yoga  ongeveer is.

Kundalini yoga is een dynamische vorm van yoga waarin we bezig zijn met het wakker maken van de kundalini energie. Iedereen heeft deze energie in zich. De plek (symbool is een opgerolde slang), tussen de geslachtsorganen en anus in. Dit is de energie van de levenskracht. Via de kundalini yoga zorgen we ervoor dat we ons lichaam gereed maken om deze energie te ontvangen.

Wat kun je verwachten?

De les starten we met intunen. Dit doen we met de mantra ‘Ong namo guru dev namo’. Dit is de mantra die ons in contact brengt met ons hogere Zelf. Deze mantra maakt  ons ontvankelijk de helende energie te ontvangen.

Na het intunen leg ik wat uit over het thema. De ene keer werken met de maag, de andere keer doen we een set om ons aura te versterken of we richten ons op het hartchakra. De les is geen enkele keer hetzelfde en kan zich richten op velen facetten. Dat maakt Kundalini yoga leuk, speels en altijd uitdagend.

In de set zit een lange diepe eind-ontspanning gevolgd door een meditatie. Hier kan ook variatie in zitten. De ene keer specifieke ademhalingstechnieken, de andere keer mantra’s of bepaalde armhoudingen.

Kortom een les om al je verwachtingen los te laten en je te laten meevoeren en te genieten van wat zich aandient!

Ons hart

De hartchakra (chakra=energiecentrum) zit in het midden van onze borst en is verbonden met de kleur groen. Het hart staat in het teken van liefde en compassie. Voor jezelf en de mensen om je heen.

Als je hart gesloten is ervaar je gevoelens van afgeslotenheid naar je omgeving, heb je vaak ’t gevoel dat mensen je kwetsen en bent je afhankelijk van liefde van anderen (van buitenaf) voor je geluk. En vaak is er grote angst voor afwijzing door de ander.

Als je hartchakra in balans is dan ervaar je vriendelijkheid jegens jezelf en anderen. Je bent dienstbaar en vergevingsgezind. Al deze kwaliteiten zorgen ervoor dat je makkelijker de energie kan transformeren naar de hogere chakra’s.

Ook heel leuk om te weten!

De muziek zal ik live begeleiden!

Mijn harmonium of gitaar breng ik mee 🙂 Wat een extra dimensie aan de ervaring geeft.

Laatste puntje…. ,

Voor deze vorm van yoga is geen bepaald niveau nodig. Iedereen kan dit en kan het op zijn/haar eigen tempo en ritme beoefenen.

Contact

Mocht je meer willen weten over de workshop, schroom dan niet om een persoonlijk berichtje te sturen naar: rosabakker823@gmail.com

Datum: zondag 3 februari 2019

Locatie: Yogacentrum Lotus * Vliegdenweg 6 * 1406 MZ Bussum

Tijd: 10:00 – 12.00 uur

Tarief:   € 20,- pre paid & € 25,- at the door

Registratie: workshop@yogalotus.nl

Meer Info: https://www.yogalotus.nl