Mantra zingen/workshop

Godelinde Lauffer

Mijn naam is Godelinde Lauffer en ik ben 38 jaar, getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen. En wel twee keer deed ik zwangerschapsyoga bij Henriette van Yogalotus. Mede daarom besloot ik de docentenopleiding bij Saswitha, Opleiding voor yoga en wijsbegeerte te volgen.

In die tijd kwam ik mijn leraar tegen, Sri Shyamji Bhatnagar. Op twaalfjarige leeftijd ontmoette hij zijn guru in de Himalaya bergen die Sri Shyamji initieerde in de Saivite traditie van Tantra en de zeldzame mondelinge traditie van sacred sounds (naada yoga), adem (svara yoga) en spirituele wijsheid. Dat wat ik heb mogen ontvangen aan spiritual teachings.

Microchakra psychology, mantra en sacred sounds geef ik door in mijn yogalessen. Dit doe ik o.a. met het chanten van mantra en het bespelen van de tanpura (Pran Nath style) waarbij ik ook mijn ervaring als pedagoog en mijn muzikaliteit gebruik.

Sinds eeuwen zetten yogi’s mantra chanten in om de zintuigen naar binnen te keren en tot contemplatie en meditatie te komen. Yoga betekent union. Yoga is Zelf-liefde. Yogabeoefening maakt dat we ons herinneren wie we werkelijk zijn. Dat we tevreden kunnen zijn. Afgescheidenheid, ontevredenheid of verschil dat we ervaren wordt weer een Een-zijn met ons Zelf. 

Het enige om dit te begrijpen is te komen en te ervaren..