Kundalini yoga

Kundalini yoga

Kundalini Yoga, ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd, is een bijzondere en veelzijdige vorm van yoga. Elke les heeft dezelfde opbouw, maar elke les is anders. Soms dynamisch, soms stil, altijd met oefeningen die rekken, strekken en versterken, die werken op je organen, spieren, klieren en zenuwstelsel. Ze hebben als het ware een reinigende werking…

De les en heeft een vaste opbouw: ‘intunen’, een warming up, een yogaset (vaak met dynamische oefeningen), een lange diepe ontspanning, een meditatie en de afsluiting. De warming up, yogaset en de meditatie zijn elke les anders.
De combinatie van de oefeningen, de krachtige (kundalini) en zachte (shakti) bewegingen en stretches, de verschillende soorten ademhaling, focus, mudra’s (handhoudingen) en (mantra)meditaties hebben een reinigende werking op je lichaam, geest en emoties; gifstoffen worden afgevoerd, stress en spanningen kunnen zich ontladen. Na de oefeningen ervaar je een diepe ontspanning van lichaam en geest, van hart en ziel.

De les wordt aangepast (tempo, tijd, uitvoering) op jouw niveau. Er worden  meerdere varianten op de wat zwaardere oefeningen gegeven. Je wordt begeleid in de verschillende soorten ademhaling.